vrijdag 4 september

19:30
Workshop Familie opstelling 'Herkennen en loskomen uit patronen'
Tijd
19:30 - 21:30
Docent
Sanne
Locatie
Sanne van Baal - The Wellbeing Centre

Jeanette Schröder- van Nielen komt op 4 september een workshop Familie Opstelling verzorgen bij The Wellbeing Centre.

Hieronder legt ze uit wat het inhoudt, wees welkom!

*****************************************

Familie opstellingen, ook wel systemisch werken genoemd, gaat ervan uit dat iedereen wordt beïnvloed door een systeem waarvan zij/ hij deel uit maakt.

In een familie systeem gaat het altijd over bloedbanden. Zoals opa en oma, vader en moeder, (half) broes(s), (half) zus(sen), zowel de overleden als overlevenden.
Naast je familie systeem heb je ook te maken met externe systemen zoals: sportteam, school, werk, vriendenclub enzovoort.

Binnen iedere familie zijn er onuitgesproken issues, verwachtingen of trauma’s, denk aan: oorlogsverleden, ziekte, criminaliteit, miskramen, ongelukken enz.
Deze gebeurtenissen kunnen een verstoring in jouw systeem teweeg brengen. Je hebt binnen je familie systeem jouw plek in te nemen. Dat wil zeggen: je bent kind van je vader en moeder, je ben het eerste, tweede, derde kind, ook rekening houdend met een eventuele miskraam in het gezin waardoor je onbewust een andere plek inneemt. Je hebt een opa en oma, grootouders ga zo maar door.

De onuitgesproken issues kunnen van recente gebeurtenissen tot generaties terug zijn.
Wanneer dit voor jou niet duidelijk is, niet uitgesproken is of het er niet mogen zijn kan dit persoonlijke problemen opleveren. (te noemen verstrikkingen)

Door deze verstrikking reageren we vaak onbewust op situaties alsof we nog in het systeem zitten waaruit het is ontstaan.
Deze verstrikkingen kunnen persoonlijke problemen opleveren omdat je vastloopt in het “systeem” dit kan zijn op het gebied van werk, gezin, relaties, gezondheid, overspannen raakt of continue in conflict bent met ieder om je heen of met jezelf.
Een opstelling kan een verademing zijn als iemand zich bewust wordt van zijn of haar rol en de invloed daarvan op het dagelijks leven.

********************************
Ben jij eraan toe om inzicht te krijgen en los te komen? Boek dan nu je ticket