Hatha Yoga en meditatie met Daniëlle
Zaterdag, 20 april • 11:00 - 12:10
YU Docent
Beschrijving
Hatha yoga betekend letterlijk zon en maan yoga. In deze les beginnen we met kort aankomen op de mat, waarna te starten met yoga houdingen. De intensiteit van de houdingen verschilt per week. Het is altijd een combinatie van staande, zittende en liggende houdingen. De houdingen worden gedurende langere tijd aangehouden waardoor er meer aandacht naar het lichaam, de adem en de geest kan gaan terwijl je in de houding bent. Ter afsluiting is er een meditatie waarvan ook het onderwerp per week verschilt en ook de meditatietechnieken.
Yoga houdingen en meditatie kunnen helpen om los te komen uit de stroom van gedachten die de aandacht vaak gevangen houdt en die je ervan weerhoudt om in het nu te zijn. Het laat je aandacht 'zakken' naar een diepere laag van bewustzijn waarin je meer in verbinding komt met jezelf, met wat je voelt en nodig hebt.
Misschien wel het belangrijkste aan meditatie is dat je kan zijn met wat er op dat moment in je leeft, zonder je ermee te bemoeien of over te oordelen. Dat kan van alles zijn: onrust, vreugde, verdriet, boosheid, stilte. Door een te zijn met wat is en met hoe je je werkelijk voelt, ontstaat er ruimte van binnen, meer verbondenheid en innerlijke rust. Meditatie is oefenen in aandachtig zijn en ontspannen in wat er is