Kundalini yoga
Dinsdag, 31 januari • 19:00 - 20:10
Jana Namia
Beschrijving
Jana is Kundalini Yoga Teacher sinds 5 jaar en beoefent dagelijks yoga. Oorspronkelijk komt ze uit Slowakije en ze is recent vanuit Praag naar Nederland verhuist. Ze houdt van yoga en mantra's en wat het haar brengt. Ze doet niets lievers dan deze kennis te delen, want samen kom je verder dan alleen.

Kundalini yoga en meditatie worden al duizenden jaren beoefend in de kloosters van India, Tibet en Nepal.


Millennia lang waren deze technieken maar toegankelijk voor een select aantal mensen en werden mondeling doorgegeven. Het was een beschermd geheim totdat Yoga Bhajan, een meester die ertoe in staat was de informatie te ontvangen en door te geven, het naar het Westen bracht in 1969.
Kundalini yoga is een uitgebreid systeem dat ademhalingstechnieken, bewegingen, houdingen, mudra's en mantra's met elkaar integreert. De unieke combinatie van de sets, ofwel kriya's, gedeeld door Yoga Bhajan, zijn ontworpen om het bewustzijn te vergroten door het wakker maken en laten oprijzen van de Kundalini energie door de ruggengraat. Dit proces is langzaam en zacht.

Elke les bevat een serie van één of meerdere houdingen, waarvan de combinatie met de genoemde andere oefeningen, een bepaald effect heeft op een specieke plek.

Het is het best als je de les ervaart om mee te maken of het iets voor je is.