zondag 15 december : Backbend Workshop

  10:00
Backbend Workshop  (geannuleerd )

Tijd   10:00 - 12:00
Docent   Alexander
Locatie   Kruisvest 5B
Plaatsen   Nog 18 beschikbaar
Droom jij van omgekeerde houdingen, voel je jezelf er nog net niet klaar voor! Of net wel maar weet je niet hoe je eraan moet beginnen.
In deze workshop leer ik je aan de hand van het Pralaya Yoga systeem hoe je stap voor stap je lichaam kan openen richting een backbend.

Deze workshop is toegankelijk voor iedereen.

Backbends (achteroverbuigingen) bestaan uit drie delen: de backbend van de benen (gluteus medius, bilspieren), de backbend van de armen (serratus, deltoidius) en de backbend van de ribben.Een volledige backbend bestaat uit drie delen: de backbend van de heup (gluteus medius, bilspieren), de schouder (serratus, deltoidius) en van de ribben (lage trapezius, serratus, erector spinae).

We besteden aan alle drie de delen evenveel tijd. Met als doel energie, doorstroming, kracht en flexibiliteit te genereren en vrijheid te ervaren in je lichaam. In deze workshop onderzoek je de opties die de ribbenkast in zich heeft om te bewegen. Kracht en flexibiliteit gaan hierbij hand in hand. In het proces naar een backbend toe, verleng je de buik, versterk je de bovenrug en de spieren in de ribbenkast. In deze workshop onderzoek je op een veilige manier de opties die jouw lichaam heeft om te bewegen naar een backbend toe. Wanneer je niet de klassieke wielhouding kunt, zijn er andere opties op een veilige manier om je voortgang naar een backbend te testen.

Ook de ervaren yogi's zullen worden uitgedaagd.

Zondag 15 december
10:00 - 12:00 uur
kostprijs 30 euro