zondag 5 april

10:30
Workshop Zelfmassage   (geannuleerd)
Tijd
10:30 - 11:30
Docent
Anita
Locatie
Kruisvest 5B

Jezelf masseren is jezelf liefde geven. Jezelf een boost, zachtheid en rust geven. Ervaar energie om de dag te beginnen of de drukte van de dag af te schudden en vooral …..voel je meer in balans.
Regelmatig gemasseerd worden of jezelf masseren vertraagt de veroudering van de cellen, voedt ze, maakt de spieren steviger en ontdoet het lichaam van gifstoffen. Zelfmassage haalt je uit je hoofd en zet je figuurlijk met ‘de voeten’ terug op de grond. Je voelt de energie doorstromen…. Je voelt een ‘innerlijke’ rust. Een fysieke en mentale boost.
Maak dus een uurtje tijd voor jezelf tijdens een massage van jouw eigen voeten, handen, buik en hoofd.
De voeten geven je stabiliteit, aarding en doorstroming van energie. De voeten masseer je met handwarme olie. Bij het masseren van de ayurvedische marmapunten (energiepunten) en chakrazones word je ademhaling rustiger en voel je de rust intreden. Daarna geef je aandacht aan je handen. Die masseer je eveneens met olie en hierbij druk je ook de marmapunten aan. Hand- en armbewegingen leiden je naar de buik (op kledij) en je stimuleert daarbij de zonnevlecht (je energiechakra punt) en je spijsvertering krijgt een extra beurt. Je eindigt bij je hoofd en haren (je kiest zelf voor massage met wat olie of droog). Daarbij worden opnieuw de ayurvedische marmapunten geactiveerd en steunend op de technieken van een energetische hoofdmassage breng je een totale rust in je lijf.

Een flesje olie wordt per deelnemer voorzien (nadien neem je die mee). Zorg voor gemakkelijke kledij (onderbeen moet vlot bloot kunnen); geen ringen of armbanden aandoen, breng ook een badhanddoek mee. Lang haar bind je beter vast tot aan de hoofdmassage.

De groep bestaat uit maximaal 8 personen; er is geen voorkennis nodig, jezelf aanraken voelt altijd goed en je innerlijk zal automatisch je handen leiden; jullie zitten in een halve kring rond me, zodat jullie me tijdens het demonstreren van de bewegingen goed kunnen zien.

Duur 60’; prijs €45