Zwangerschapscursus 'Mama en zo'
Dinsdag, 17 september • 18:45 - 19:45
Marjanne ter Heurne
Beschrijving
Op een bewuste manier je zwangerschap beleven

Ben jij op 27 augustus tussen de 15 en 27 weken zwanger? Dan is deze cursus voor jou!

Met de cursus 'Mama en zo' beleef je op een bewuste manier je zwangerschap. Je blijft op een veilige manier actief met je lichaam bezig en leert de signalen van je lichaam kennen.
De cursus helpt je op een goede manier je voor te bereiden op de bevalling en je ontmoet andere zwangere vrouwen.

We doen bewustwordingsoefeningen, ademhalingsoefeningen en fysieke oefeningen. Allemaal passend bij de zwangerschap en allemaal bedoeld om nu te leren ontspannen, maar ook straks, tijdens de bevalling tussen de weeën door te kunnen ontspannen. Maar je leert ook hoe je je bekken kunt ontlasten of juist effectief kunt inzetten tijdens de bevalling.

Verder leer je van alles over de fasen van de bevalling, de weeën, hoe om te gaan met pijn, hoe jij je 'beval'omgeving zo gunstig mogelijk kunt maken, verschillen tussen borst- en flesvoeding en nog veel meer.

Er komen gastdocenten vertellen over hun vakgebied en wat zij eventueel voor jou en je baby kunnen betekenen. Nu en na de bevalling.

We beginnen dinsdag 27 augustus t/m dinsdag 22 oktober. Iedere keer van 18.45 uur tot 19.45 uur en na afloop drinken we nog een kopje thee.

Nadat iedereen is bevallen, is er nog een terugkomdag. We gaan elkaars baby's bewonderen, praten met elkaar en ik geef een introductie in babymassage!

In totaal dus 10 bijeenkomsten, waarvan de laatste ongeveer 2 uurtjes duurt.

Investering: 125 euro
Opbrengst: ontspanning, leuke contacten, goede voorbereiding op de bevalling, uurtje voor jezelf en je baby, kennis en vooral heel veel plezier

Filmpje kijken? https://youtu.be/AdCz59uTKZw