Smovey Introductie voor Smovey eigenaren
Onsdag, 9 juni • 17:00 - 18:00
Ponyfarm, Outdoor
Mina van Brunschot
Met meer gemak en vertrouwen in je lijf (en pijnvrij) bewegen, jouw werk- of sportprestaties verbeteren, of gewoon dagelijks meer bewegen in je drukke leven? Ik help je "vergeten" natuurlijke beweging in je lijf herstellen en te integreren in je dagelijks leven zodat je beter gaat bewegen. Beweging is echt belangrijk voor de werking van je lijf PLUS het raakt al je zintuigen: minder stress en goed in je vel. Beweeg en voel je beter!
Beskrivelse
Wat maakt smovey zo leuk en uniek?

sSmovey® is een uniek bewegingshulpmiddel dat actieve training, vibratie en ontspanning combineert!
De combinatie van beweging en trillingsstimuli heeft een positieve invloed op talrijke fysiologische processen, je gewrichten en zenuwstelsel.

De Smovey past daarom zo goed bij alignmentLAB uitlijning en oergezond bewegen: de trillingen dragen bij tot de mechanotransductie, de prikkel die elke lichaamscel nodig heeft voor regeneratie op het juiste tempo en in de juiste vorm!

Maar dat is nog niet alles: smovey® genereert ook auditieve, visuele, tactiele, ritmische en een aantal andere stimuli, die uniek zijn in hun totaliteit en interactie. Ze hebben een bijzonder effect op het neuromusculaire en sensomotorische vlak, oftewel de aansturing van je spieren, je gevoel en je coördinatie.
De beweging op zich en in combinatie met de trillingen en prikkels, stimuleren de aanmaak van gelukshormonen: vooral serotonine, dopamine en endorfine toveren een glimlach op ons gezicht. Geheel volgens de filosofie van de smovey: swing - move - smile!


smoveyFunction - Hoe werkt mijn smovey?
smoveyVIBROSWING is een trilringsysteem dat is opgebouwd uit een spiraalbuis, 4 of 6 stalen kogels en een handgreepsysteem met dempingselementen.
Door wandelen en oefeningen doen, maak je een voorwaartse beweging met een daaropvolgende tegenbeweging met de ring en rollen de 4 losse stalen kogels als een vrije massa door de ring.
De kogels ratelen lichtjes en pulseren in de groeven en spiraalvormige rillen binnen in de buis. Je voelt direct de trilling in je handpalm bij het zwaaien of bij het rechtstreeks rollen op delen van het lichaam, zoals je nek, middenrif of benen. Hoe sneller je zwaait, hoe meer gewicht je toevoegt aan de oefening.
Je bouwt met de ringen je kracht en uithoudingsvermogen op.
Ontspan verstijfde spieren door het rollen van de Smovey ringen.