yinnidra via zoom
Online
Donderdag, 30 juni • 20:30 - 22:00
Anne Borgers
Beschrijving
Ontspanning en rust zijn de bouwstenen van deze les. We blijven 3 tot 5 minuten in een ontspannen houdingen waarna de laatste 15 minuten de eindontspanning begint met een geleide meditatie. Met welk doel je ook komt ik zou willen zeggen, kom gewoon, ontspan en laat het over je heen komen. Dan komt, wat jij nodig hebt, vanzelf naar je toe.

Iets meer uitleg over yin yoga:
Bij yin yoga bewerk je het bindweefsel. Door regelmatig deze houdingen te doen, zul je leniger worden, en je bindweefsel soepeler en sterker. Bindweefsel is de lijm van ons lichaam. Het verbind je botten, gewrichten, en spieren. Naar mate je deze lessen vaker gaat doen, zul je merken dat je ook emotionele en mentale blokkades gaat bewerken, en oplossen. Juist door ontspannen dit bindweefsel te bewerken, activeer je de meridianen, energiebanen, die door het bindweefsel lopen.

Iets meer uitleg over Nidra:
Yoga nidra is slaap yoga. Ik neem je mee via je lichaam en adem, dichter naar jezelf. Men zegt dat een goede nidra je 2 keer zoveel rust biedt dan gewone slaap. Maar ik vind het vooral belangrijk je deze vorm van meditatie mee te geven om de gedachten wat te verstillen. Yoga gaat immers ook wel om de houdingen, maar vooral om meditatie. Wat dit voor jou betekend, en hoe het jou zal helpen in het dagelijks leven, is geheel aan jou om te gaan ontdekken.