Vrijdagmiddag Workshop Aandacht & Concentratie
Vrijdag, 9 december • 13:30 - 17:30
Evelien Eefting
Beschrijving
Vergroot je aandacht en concentratie met de anapana techniek.

Misschien ken je dat gevoel wel dat je met iets bezig bent, de tijd vliegt, je klus is klaar zonder dat het je moeite heeft gekost. We noemen het ook wel in de flow zijn. Om in de flow te komen, mee te kunnen stromen met het leven heb je aandacht en concentratie nodig bij datgene wat je doet. Wanneer het je dan ook nog lukt om niet meer te reageren op alles wat langskomt, zoals gedachten of andere afleidingen, dan blijft alleen de actie over. Het leven stroomt dan heel gemakkelijk. Het geheim? Aandacht & Concentratie!
Met deze vrijdagmiddagworkshop vergroot je je aandacht en concentratie door aandachtig te zijn op een punt en tegelijkertijd gelijkmoedig te blijven. Het brengt ontspanning & rust en geeft je een tool om thuis actief jezelf meer focus en rust te geven.

doel
Aandachtig zijn op één punt en tegelijkertijd gelijkmoedig blijven

Wat ga je doen?
Deze middag leer je de techniek Anapana die jou kan helpen alles in je leven met meer aandacht te doen. De oorsprong van deze techniek kun je terugvinden in de Anapanasati Soetra van Buddha. De techniek is gericht op het observeren van de in en uitademing bij je neus, zonder de ademhaling te sturen. Elke sensatie op het gebied van je neus observeer je. Door dit te doen ga je in het begin merken hoe snel je wordt afgeleid en je aandacht steeds maar op en neer springt, zonder dat jij daar zelf controle over lijkt te hebben. Na meer oefening gaat het je lukken om met je aandacht bij de adem te blijven. Hiermee merk je ook meteen dat dit invloed heeft op je hele wezen. Je wordt kalmer, meer ontspannen en ervaart een innerlijke rust. Na de workshop kun je deze techniek thuis toepassen en onderdeel laten zijn van jouw yogabeoefening.

Voordelen workshop Anapana
- je hebt nu een tool in handen die je helpt je beter te leren concentreren
- je concentratie verbeterd, naarmate je de techniek steeds vaker toepast binnen je dagelijkse beoefening
- je leert je zintuigen helderder te gebruiken
- je leert je open te stellen voor alles wat zich aandient, zonder daar direct op te reageren.
- je wordt je meer bewust van je eigen gedachten en reactie patronen
- je wordt kalmer en meer ontspannen.

Alle workshops in het Bamboehuis dragen bij aan een verdieping van jouw yogabeoefening. De techniek die je leert tijdens deze workshop wordt ook tijdens de yogalessen, meditatielessen en de zelfrealisatiecursussen toegepast. Het volgen van deze workshop geeft je de gelegenheid de techniek te leren of te verdiepen, waarna je de techniek kan toepassen binnen je eigen yogabeoefening.

Indeling dag
13.30 -14.00 binnenkomst
14.00 - 14:25 filosofie aandacht
14.25 - 14.55 creëer energie door het oefenen van enkele asana's
14.55 - 15:25 kom in de juiste meditatiehouding en ontvang een geleide anapana
15:25 - 15.40 theepauze
15:40 - 16:10 beoefening Anapana + bespreking
16:10 - 16:35 filosofie gelijkmoedigheid
16:35 - 17:05 beoefening Anapana + bespreking
17:05 - 17:15 wat is het effect van Anapana en hoe beoefen je dit thuis?
17:15 - 17:45 relax in de loungeruimte van het Bamboehuis met verse sap en een healthy snack

De workshop kost 49 euro