Sportief wandelen
Geannuleerd
Zondag, 22 mei • 10:00 - 12:00
startlocatie Schaapskooi Bergen
Suzanne Faasse
Faasse Fit is functionele beweegcoaching in de regio Alkmaar, Sint-Pancras en Bergen waarbij gebruik gemaakt wordt van hardlopen, bootcamp, yoga, Pilates en sportief wandelen.
Beschrijving
Sportief wandelen

​Faasse Fit organiseert wekelijks sportieve wandeltrainingen in groepsverband in het prachtige natuurgebied van Bergen en Schoorl.
Deze trainingen duren twee uur en zijn bij uitstek geschikt voor mensen die door verschillende redenen al een tijd niet meer hebben kunnen hardlopen.
Iedereen kan op zijn/haar eigen niveau en tempo trainen. Het hebben van een goede basisconditie is echter wel vereist.
We werken aan kracht, souplesse, coördinatie en balans door middel van het inzetten van yoga- en Pilatesoefeningen.

​​



Er is aandacht voor de wandeltechniek en er wordt gebruik gemaakt van mindfulnessoefeningen zodat je de natuur nog bewuster in je op kunt nemen en je met je volle aandacht in het nu bent. Langzaam voeren we het wandeltempo op zodat het ervaren wordt als een cardiotraining en er dus aan de opbouw van de conditie wordt gewerkt. Er wordt getraind in kleine groepen zodat er veel persoonlijke aandacht is en waarbij plezier in het samen sporten voorop staat! Door deelnemers worden deze trainingen ook wel als wandelbootcamps ervaren!
Deze sportieve wandeltrainingen kunnen ook een mooie opstap zijn om in een latere fase te gaan beginnen met hardlopen of het hardlopen weer op te pakken. Het aanschaffen van een PWN duinkaart is wenselijk aangezien we ook gebruik maken van het PWN duinreservaat.