Yoga & Yoga Nidra
Woensdag, 24 mei • 19:30 - 21:00
Doetinchem, Het Yogalokaal
Jacqueline Beeren
Jacqueline geeft lessen die je helpen te vertragen, verzachten en verstillen. Hierdoor kun je voelen wat het verschil is tussen 'aan' staan en 'ontspannen aanwezig zijn'. Door te vertragen ontstaat er meer ruimte en zachtheid voor jezelf. En als je vertraagt en verzacht wordt het vanzelf ook stiller in jezelf. De gedachten in je denkhoofd verdwijnen naar de achtergrond. Je aandacht gaat van buiten naar binnen. Uit je hoofd en in je lichaam. Je ontdekt een deel van jezelf dat je niet ontdekt als je maar door blijft rennen.'
Beschrijving
Yoga Nidra brengt je in contact met de stilte in jezelf. Yoga Nidra betekent 'slaap van de yogi's', een staat van zijn waarin het lichaam ontspant en waarbij de mind wakker en alert blijft. Yoga Nidra is niet alleen een manier om diep te ontspannen maar ook om onderbewuste gedachten en emoties aan het licht te laten komen. Het is een methode om oude pijn, niet dienende gewoontes en opgeslagen herinneringen te transformeren
We beginnen de les met een ontspannende yogales om body en mind voor te bereiden op de Yoga Nidra. Tijdens de Yoga Nidra lig je stil onder een dekentje op je yogamat en hoef je verder niets te doen.
Als je comfortabel ligt, beginnen we met een reis door het lichaam, vergelijkbaar met een body-scan. Daarna verplaatsen we de aandacht naar de adem en de emoties die opgeslagen liggen in het lichaam. We sluiten af met een visualisatie. Yoga Nidra is geschikt voor iedereen. Je hoeft geen ervaring te hebben om mee te kunnen doen.

Bijdrage voor deze les: €17,50
Als je je inschrijft voor deze les ontvang je een betaalverzoek van Jacqueline. Je plek is definitief gereserveerd zodra de betaling is ontvangen.