Asudra yoga
Monday, 12 December • 17:30 - 18:45
Lauren Grusenmeyer
Sinds 2012 vind Lauren Grusenmeyer rust en balans op haar mat. Toen ze in aanraking kwam met Kundalini yoga was ze zo onder de indruk dat ze besloot een leraren opleiding te volgen bij haar lerares Guru Jagat. Vele trainingen volgden en gaven haar een ongekende kracht en helderheid. De rijkdom aan lessen die ze ontving, inspireerden haar om dit pad met zoveel mogelijk mensen te delen. Lauren geeft lessen, workshops en diepgaande trajecten in kundalini yoga. Ze werkt tevens een op een met mensen als persoonlijke mentor. In 2020 richtte ze Household Practice op als digitale studio en in 2022 richtte ze de yoga studio op in Gent samen met haar partner. Lauren heeft als doel zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met hun zielsessentie zodat ze hun volle potentieel kunnen waarmaken. KUNDALINI YOGA — Radiate Kundalini yoga wakkert je levenskracht aan en vergroot je vitaliteit, je fysieke conditie en je meditatieve geest. Het wordt als een krachtige yogavorm beschouwd door de omvang van de leer als het potentieel tot ontwaken dat erin schuilt. Verwacht je aan een verrijkende combinatie van kriya (dynamische lichaamsoefeningen), mantra, meditatie, en pranayama (ademhalingsoefeningen) waarbij elke les een eigen thema heeft. De les is instapklaar voor beginners.
Description
De *Asudra-lessen op maandagvoormiddag zijn een synthese van yoga en meditatief energetisch werk.
Ons lichaam is een levend organisme. Met de juiste aandacht ontdekken we mystieke velden van ons innerlijk universum. We leren de taal van ons lichaam beter begrijpen door te bewegen op het ritme van onze adem en door te ademen op het ritme van die beweging. In sommige houdingen geven we ons over aan de zwaartekracht, waar de stretches dieper doorwerken.
Het is een rustige en toegankelijke vorm van yoga met als doel het stimuleren van ons lichaamsbewustzijn, het ontwikkelen van harmonie, intuïtie, innerlijke rust en een diepe vrede.
Dat is tevens de basis van zijn helende massages.