Mindful yoga
Wednesday, 7 December • 09:30 - 10:45
Els Verheije
Els kreeg de naaminitiatie ‘Bhagya Rigdzin Vidyadhara’ van diepzinnige meesters. De betekenis ervan is ‘the gift’ en ‘beholder of awareness’. Het is ook de kern van Mindful Movements dat ze in 2005 lanceerde in Gent. Ze kan de 20 jarige lijst van bewegingsexploraties, meditaties en leraren niet meer aanhalen maar wat ze wel kan bieden is haar authentieke stijl van integratie van lichaam, geest en spirit. Ze benadrukt vooral het belang van mentale rust of het nu Sufi dans, Tai Chi, yoga of in het leven is en de shifts die we daarin zelf kunnen bepalen. De Pelgrimstocht in de voetsporen van haar IAM yoga meesters Amrit en Kamini, kleurden de eenvoud, de lichtheid en de subtiele bewegingen van prana. MINDFUL YOGA Els laat je meedrijven vanuit doen en denken naar voelen en zijn. Ze combineert de voordelen van meditatie, relaxatie en intentie en ze geeft je de tijd en ruimte om blokkades en stress af te voeren. Het is een beoefening in loslaten en tegelijk voeding voor herstel en vitaliteit. De innerlijke rust en stilte van het thuiskomen in eigen lichaam wil ze delen met diegene die er nood aan hebben en open staan voor de ‘posture of consciousness’, de verruiming, de chemie en het voelen ervan. Via Yoga nidra, Mindful yoga en korte levensthema’s wil ze de eenvoud terug wakker maken en onze levenskracht benadrukken die we allen in ons dragen.
Description
Els laat je meedrijven vanuit doen en denken naar voelen en zijn. Ze combineert de voordelen van meditatie, relaxatie en intentie en ze geeft je de tijd en ruimte om blokkades en stress af te voeren. Het is een beoefening in loslaten en tegelijk voeding voor herstel en vitaliteit.
De innerlijke rust en stilte van het thuiskomen in eigen lichaam wil ze delen met diegene die er nood aan hebben en open staan voor de ‘posture of consciousness’, de verruiming, de chemie en het voelen ervan. Via Yoga nidra, Mindful yoga en korte levensthema’s wil ze de eenvoud terug wakker maken en onze levenskracht benadrukken die we allen in ons dragen.