PRALAYA WORKSHOP: Expand your heart space
Saturday, 17 December • 10:00 - 12:30
Wilfrieda Paessens
Wilfrieda heeft meer dan 2 decennia ervaring in helingswerk op de verschillende lagen van het menselijke zijn. Op yogavlak begon ze met hatha yoga, inner axis ademhaling en meditaties, yin, yoga nidra, en dook na het beoefenen van verschillende yoga-stijlen diep in het pralaya yoga systeem. Daar vond ze verdieping voor het herstellen van balans en het cultiveren van een optimale innerlijke flow. Na een tijd voelde ze kwetsures en blokkades verdwijnen en meer openheid en energiestroming. Dit kunnen ervaren is wat haar drijft om het verder te delen. PRALAYA Het pralaya hatha yoga systeem is sterk anatomisch als basis. We starten met pranayama. Dan wordt er, op een statische manier gewerkt met het openen en versterken van specifieke delen van het lichaam zodat de energie beter kan stromen. De oefeningen wijken vaak wat af van de gekende houdingen. En zijn toegankelijk voor iedereen. Je komt in een ontspannen krachtige staat van zijn en waarnemen.
Description
In deze workshop van 2,5 uur gaan we dieper in op de materie van Pralaya yoga met focus op de ruimte rond je hart.

Voel je soms ook hoe je helemaal inzakt? Hoe je borst inzakt en een druk in je borst veroorzaakt? Als onze houding inzakt, of we staan onder stress, gaan we letterlijk ons hart onder spanning zetten. En dat is voelbaar!

In deze zaterdagochtend workshop van 2,5 uur neemt Wilfrieda je mee in het Pralaya Yoga systeem. Bij Pralaya Yoga wordt er met (soms vergeten) antagonistische spiergroepen en bindweefsel gewerkt, om balans in de gewrichten te herstellen. Er wordt gezorgd voor een gelijkmatige drukverdeling in een gewricht, waardoor er maximale kracht en flexibiliteit wordt bereikt. Door het herstellen van die balans, worden er blessures voorkom of hersteld.
Je hele houding verandert en er kan een optimale flow van chi, prana plaatsvinden in het lichaam.

In deze workshop werken we rond het hart en de borst. We kijken naar de spieren en het bindweefsel die door dit gebied lopen. Nadien gaan we aan de slag met typische pralaya yoga houdingen, om de opgeslagen spanning los te maken en de verzwakte delen krachtiger te maken. We ronden af met een yoga Nidra zodat we in een diepe ontspanning kunnen eindigen.

Kan jij je borstruimte openen? De stroming vanuit je hart versterken? Jezelf en je hart meer openen of openhouden... doorheen spanning en of uitdaging?

Expand your heartspace!
En laat de hartsenergie maar stromen!

* Deze workshop maat deel uit van een driedelige reeks.
Je kan je inschrijven voor een workshop of voor alle 3.
— 22.10 Lift the weight of your shoulders
— 19.11 Building a better backbone
— 17.12 Expand your heart space