Vrouwencirkel met Sarah
Waitlist
Friday, 24 March • 19:00 - 22:00
HP TEAM
Description
Een vrouwencirkel is een manier van verbinden met jezelf en andere vrouwen. Vanuit een positie van gelijkwaardigheid, zonder oordeel, delen we wat in ons leeft en houden we ruimte voor elkaar. In een tijd waar het idee heerst dat we alles alleen moeten doen, dragen of oplossen, kan een vrouwencirkel ons terugbrengen naar een manier van leven die gericht is op connectie met elkaar en met de aarde. We starten met een korte inleiding waarbij we afspraken maken zodat ook de verwachtingen duidelijk zijn. Zo creëren we een veilige open ruimte. Aan de hand van verhalen, metaforisch denken, creatieve oefeningen en begeleide oefeningen naar meer lichaamsbewustzijn, duiken we vervolgens naar binnen. Nadien is er de mogelijkheid om onze belevingen te delen. We engageren ons om met onze aandacht aanwezig te zijn bij diegene die aan het woord is. We vertrouwen in de kracht van stilte. Het is een mooie oefening in luisteren, zonder te willen ‘fixen’. Vanuit het gevoel van herkenning en erkenning dat een cirkel kan bieden ontstaat inspiratie om weer verder te gaan. Hiermee sluiten we de cirkel.

Ik ben Sarah, klinisch psychologe. Daarnaast ben ik ook vroedvrouw en yogateacher. Tijdens mijn werk als klinisch psychologe heb ik gemerkt dat mensen voornamelijk nood hebben aan tijd en ruimte waarin ze zichzelf kunnen exploreren en waarbij iemand met volle aandacht bij hem of haar aanwezig is. Uit mijn eigen ervaring met het zitten in cirkels met andere vrouwen en mannen, merkte ik hoe waardevol het kan zijn als die tijd en ruimte niet met één iemand wordt gedeeld, maar met een hele groep. Dat je daarbij kan horen dat je niet alleen bent met je worstelingen, stelt gerust. Voor mij voelt het als een logische stap om het individueel therapeutisch werk uit te breiden naar meer groepsgericht werken. Is een cirkel dan niet gewoon groepstherapie? Dit is misschien hoe ons huidig systeem het zou benoemen. Maar lief en leed delen en elkaar dragen is onderdeel van het mens zijn, waarbij we helemaal niks hoeven te ‘behandelen’, al kan een cirkel zeker en vast een therapeutisch effect hebben.

Om de kwaliteit en de veiligheid van de cirkels te bewaren zijn de plaatsen beperkt. We komen samen in een kleine groep van ongeveer 8 personen. Voor de deelname aan de cirkel betaal je een bijdrage van 25 euro.

Inschrijven kan door een berichtje te sturen naar sarah.vervust@gmail.com.