Pilates
Mandag, 24 januar • 18:00 - 18:45
Grete Lian
Beskrivelse
HVA KAN DU FORVENTE:
Denne timen heter Pilates, men den kan også minne om BodyBalance. I tillegg til klassiske pilatesøvelser vil du også finne innslag av yoga, funksjonell trening og dans.

Økta innledes med stående oppvarming, slik at ledd og muskler får myknet opp og våknet til liv. Vi gjør øvelser som mobiliserer ryggsøylen, vekker kjernemusklene og gjør kroppen klar for trening. Vi utfordrer krafta litt i beina, og så gjør vi øvelser for å trene balanse og stabilitet, før vi beveger oss ned mot golvet.

På golvet gjør vi øvelser på hver vår matte som trener muskler i kjerne (mage/rygg), armer, skuldre, sete og bein. Øvelsene gjøres kontrollert og relativt rolig, med bevisst pust som følgesvenn gjennom hele øvelsen. Unntaksvis kan vi bruke strikk eller fitnessballer, men som regel trener vi uten utstyr.

Etter styrkebiten på matta går vi over til tøying og avspenning, for å lande etter økta og gi de store muskelgruppene en deilig strekk.

NIVÅ:
Nivået på denne timen er åpent for nybegynnere så vel som Pilates-veteraner.

KLÆR/UTSTYR:
Du trenger ikke sko på denne timen. Vi anbefaler bare føtter, men det går også fint å trene i strømpelesten. Kle deg i behagelig treningstøy etter egen smak.

Ta gjerne med egen matte om du har. Om du ikke har matte kan du låne ved Inspira, men merk at Inspira ikke kan garantere at mattene er duggfriske eller smittefrie.

AVBESTILLING:
Det er 2 timers avbestillingsfrist. Vi ønsker minst 2 påmeldte for at en time skal kjøres, dersom kun en person er påmeldt blir det gjort en vurdering på om timen skal gjennomføres eller ikke.