Yin Special: Zorgen voor jezelf
Geannuleerd
Zondag, 25 september • 10:00 - 12:00
Joy of You
Ageeth Schuringa
Beschrijving
In deze sessie laten we ons inspireren door de Oosterse 5 elementenleer. Dit is een eeuwenoude filosofie uit de Traditional Chinese Medicine, afgekort TCM. Volgens de  TCM bestaat alles uit 5 elementen: Hout (lente), Vuur(zomer), Aarde(nazomer), Metaal(herfst), Water(winter). Alles wat bestaat doorloopt een cyclus van 5 fasen: ontstaan, groei, bloei, verval en afsterving. Dit zien we in de natuur maar dit gebeurt ook in de mens. Dat houdt in dat de onderlinge verbanden welke we zien in de natuur ook in de mens zijn terug te vinden, Interessant hè?

Alle fasen in de cyclus hebben effect op elkaar en  zijn afhankelijk van  elkaar. Ze stemmen zich op elkaar af, dus als 1 element uit  balans is, heeft  dit invloed op de de andere elementen. Alles heeft een  oorzaak en gevolg. Door op deze holistische wijze naar de mens te kijken en hier bij stil te staan kunnen gemakkelijk verbanden gezien worden en kan invloed uitgeoefend worden op het welbevinden van de mens. Hoe gaaf is dat?

In deze Yin Special beginnen we met het basiselement: Aarde. Dit element is maar liefst voor 60% verantwoordelijk voor je energie inname. Omdat dit basis element haar energie ook doorgeeft aan de andere elementen, kan je nagaan hoe belangrijk het is om je Aarde-energie goed in balans te hebben. De Chinezen zeggen dan ook niet voor niets dat alles te genezen is als het Aarde element maar goed functioneert.

In dit element draait alles om voeden, gevoed worden, het zorgen voor jezelf, het verwerken van voeding. Zowel op  geestelijk als op  lichamelijk niveau. Het organenpaar maag en milt zorgen voor transformatie en transport door het lichaam.

Tijdens deze Yin Special help ik je om een soepele overgang te maken van de zomerse vuurenergie naar de aardse nazomer energie. Ik begeleid je om te verstillen en naar binnen te keren door  geleide meditatie en natuurlijk gaan we Yinnen. Ter afsluiting geef ik een aantal tips en oefeningen mee om je Aarde-energie in balans te houden.

Kan jij wel wat meer energie gebruiken. Of zit je veel in je hoofd, pieker je veel, of is liefdevol zorgen voor jezelf wel een dingetje?. Dan is dit bij uitstek een geschikte Special voor jou.

Meenemen:
Er zijn matjes, kussens en dekens aanwezig. Als je zelf een yoga mat hebt, neem deze gerust mee. I.v.m. hygiëne verzoek ik je om zelf een grote handdoek of deken mee te nemen om op de yogamat te leggen.

Inclusief:  
We sluiten de les af met thee, koffie en iets lekkers.

Kosten:
Deze les kost € 20,00

Iedereen is van harte welkom, met en zonder ervaring. Ik heb plek voor 8 personen dus wacht niet te lang want vol = vol.