Yin Yoga XXL - Thema Herfst, transformatie
Geannuleerd
Zaterdag, 14 oktober • 09:30 - 11:30
Pieter Brueghelhuis, Middegaal 25, Yogaruimte, Zolder
Karin Visser - docent
Beschrijving
Yin Yoga XXL – Thema Herfst

Ben je toe aa​n totale ontspanning, stilte en rust dan is deze extra lange Yin Yoga echt iets voor jou.
Yin Yoga is super ontspannend en voor iedereen toegankelijk. Alle houdingen worden in een langzaam tempo uitgevoerd. Kussens, bolsters, blokken en andere hulpmiddelen worden gebruikt om het zo comfortabel mogelijk te maken.

Wat betekent XXL?

We gaan vandaag de houdingen extra lang vasthouden. Tot wel 6 minuten. Zo nodigen we ons lichaam uit om nog meer los te laten. Volgens de Yoga-leer slaan we emoties op in ons lichaam. Herinneringen, stress en angst liggen diep verborgen in ons bindweefsel. Zodra je in een Yoga houding gaat opent dat gedeelte van je lichaam waarna je de emotie kunt loslaten en daarmee jezelf kunt helen.

Ook tijdens Yin Yoga staat de adem centraal en leer je hoe je deze kunt gebruiken om alles tot rust te brengen, los te laten & dus te helen.

Herfst – Metaal element – Transformatie

De herfst leert ons dat in loslaten veel schoonheid schuilt. Denk maar hoe moeder natuur langzaam haar transformatieproces inzet. Tijdens deze les gaan we ons richten op dit element waarbij de Longen en Dikke Darm centraal staan. Als het Metaal-element in jou in balans is, kun je meebewegen en loslaten waar nodig. Maar tegelijkertijd houd jij je eigen waarheid, persoonlijke doelen en grenzen goed in het oog. Gezond Metaal is buigzaam, maar breekt niet. Het grote geheel overzien, ordelijk de benodigde stappen nemen, toegewijde discipline en toch een flexibele opstelling zijn typerende kenmerken van iemand met een sterk Metaal-element. Gezond Metaal is veerkrachtig.

Dát nemen we mee in deze sessie. Kom jij samen met mij, loslaten wat er nodig is? Zet je transformatie proces in gang.

Tot dan. Warme groet Karin