Se nu
Yin Yoga - les over de spijsvertering
Karin Visser - docent
8 juni 2023 • Varighed: 33 Minutter
Voor een optimale spijsvertering is een combinatie van beweging en ontspanning belangrijk. In deze les boosten we je spijsvertering door je organen afwisselend te stimuleren en ze de ruimte te geven.

We werken op de meridianen die gekoppeld zijn aan je spijsverteringsorganen, en stimuleren de nervus vagus en activeren jouw ‘Rest & Digest modus’ te activeren in ontspannen houdingen.
***
Hoe meer ontspannen jij bent hoe meer jij kan werken aan je bindweefsel te strekken of er druk op zetten
Je mag altijd eerder uit de houding komen als het niet meer goed.

Als je merkt dat 3 of 5 min in een houding voor je teveel is.

Spijsvertering is heel belangrijk. Voor een gezonde spijsvertering heb je zowel beweging als ontspanning nodig.

Beweging zorgt ervoor dat je darmen in beweging blijft en ontspanning stimuleert je rest and digest modus. Als je merkt dat je veel gestrest bent, veel in de flight of fight modus bent, dan is je ademhaling hoog en oppervlakkig, hartslag sneller, je bloed stroomt naar je ledenmaten en je brein. Zodat je scherp bent en kan rennen en vluchten als dat nodig is. Daarmee stroomt je bloed weg van je spijsverteringsorganen en zowel je spijsvertering als je voortplantingsorganen zet je zo op pauze
Dus dat is niet wat we willen, soms is dat nodig maar voor een gezonde spijsvertering willen we juist wat meer rust en ontspanning brengen. Dat het bloed terugstroomt naar je spijsverteringsorganen.

Dat gaan we in deze les doen en we gaan erbij afwisselend de spijsverteringsorganen wat stimuleren en de ruimte geven.