Zwangerschapsyoga reeks 4
Tirsdag, 16 august • 20:00 - 21:15
Marktweg 99C, 9500 Geraardsbergen, Multidisciplinaire Praktijk Embodhi
Lien Matthijs
Ik doceer anatomy-centered flows waarbij je bewust wordt van de mind-body connectie om tot meer fysieke, mentale, hormonale en emotionele balans te komen en je zo meer vrijheid in beweging ervaart.
Beskrivelse
Deze lessenreeksen bestaan uit een mix van specifieke houdingen, ademhalingsoefeningen en relaxatietechnieken om de zwangere dame te leiden tot een staat van meer balans, zelfbewustzijn, fysieke kracht en mentale rust. Als kinesitherapeute bied ik jou hulp bij de voorbereiding op de bevalling en zet je op weg bij het herstel achteraf.

Centraal staat het concept van ‘connectie’; de verbinding aangaan met je eigen lichaam en geest en met het groeiende wonder binnenin jou. Zwangerschapsyoga bereidt je voor op de bevalling en het moederschap nadien. En hoewel elke zwangerschap en bevalling uniek is en niemand je kan leren hoe je moet bevallen, leren deze yogalessen je omgaan met eventuele angsten, pijntjes te overwinnen en te vertrouwen op je eigen innerlijke instinct met het oog op een zo natuurlijk mogelijke bevalling.

Verschillende aspecten zoals spierspanning, ontspanning en mentale bewustwording komen aan bod. Door te voelen wat er gebeurt, krijgen jij en je naasten meer vertrouwen in de zwangerschap, bevalling en het ouderschap.