Yin yoga met Brenda (boekingsinfo in kader)
Dinsdag, 21 september • 20:45 - 21:45
Lieve Deraeve
Beschrijving
Te boeken bij brendaverstraeten@hotmail.com
reeks van 8 lessen tot en met 26/10, €80

Yin yoga is een yogastijl waarin diepe ontspanning, mobiliteit en soepelheid van bindweefsel en stimulatie van levensenergie samenkomen. Dit kan zorgen voor meer vitaliteit, conditie, gezondheid en veerkracht.
Yin yoga is een tegenhanger van ons hectische leven, the calm in the storm, in tegenstelling tot de meeste andere yogastijlen waarbij voornamelijk wordt gefocust op het bewegen van de spieren ligt de focus bij yin yoga op het stimuleren van weefsels die dieper in het lichaam liggen namelijk bindweefsel (fascia, botten, pezen, ligamenten, kraakbeen) en gewrichten.
Door het stimuleren van deze weefsels blijven we flexibel en mobiel en trachten we om degeneratie (verslechtering van kwaliteit van een weefsel) of contractuur (verkorting, blijvende samentrekking of verschrompeling van een weefsel) te voorkomen.

Ondanks dat deze yogastijl passief overkomt kunnen de houdingen toch behoorlijk uitdagend zijn op zowel fysiek als mentaal vlak, je blijft namelijk relatief lang in een houding en dat kan een intens gevoel zijn.

In yin yoga maken we kennis met de kracht van stilte, met een ‘zijn-modus’ in plaats van een ‘doe-modus’. je krijgt de tijd en de ruimte om de grenzen van jouw unieke lichaam en geest te leren kennen – welk verhaal vertelt jouw lichaam ?

Enkele effecten van yin yoga:
– stressreductie
– versterken van gewrichten en bindweefsel
– verminderen van spanning, verlichten van klachten in (onder)rug, benen en heupen
– bevorderen van de stroom van levensenergie met opheffen van eventuele energetische
blokkades
– je leert je bewust te zijn van het moment en de tijd te nemen voor je lichaam en je gevoel
– yin yoga brengt je rust en ruimte om te observeren en te reflecteren