Yin
Maandag, 5 juni • 11:00 - 12:15
Sandra Zappeij
In mijn yogalessen verweef ik bewustwording van de cycli waarmee we als mens te maken hebben. Als surfer is de maan een grote inspiratiebron voor mij. De manier waarop de maan haar invloed heeft op de getijden van de zee, maar ook onszelf. We bestaan immers zelf ook voor een groot deel uit water. Werken met cycli uit de natuur (maancyclus, jaargetijden, menstruatiecyclus) zie ik als een prachtige natuurlijke manier om balans en harmonie te vinden tussen yin en yang in ons leven.
Beschrijving
Met Yin yoga gebruik je niet je lichaam om in de houding te komen, maar wordt de houding gebruikt om meer in je lichaam aanwezig te zijn. Comfortabel te blijven bij wat misschien oncomfortabel of confronterend aanvoelt.
De ‘kracht’ van yin zit hem in het ontspannen van de spieren waardoor andere elementen van het lichaam, zoals bindweefsel, banden en pezen, de ruimte krijgen. Om dit te kunnen realiseren blijf je een poosje in de houding, zo’n 3 tot 5 minuten. Zo maak je jezelf soepel op een dieper niveau. Daarnaast biedt Yin yoga een effectieve stimulatie voor organen en energiebanen in het lichaam. De houdingen zijn vooral laag bij de grond, ze worden dus liggend of zittend uitgevoerd.