zaterdag 14 september

19:30
Klankbeleving met Mirjam vd Beek   (geannuleerd)
Tijd
19:30 - 20:30
Docent
Mirjam
Locatie
Het Tolland 4, Wateringen
Ruimte
Lesruimte 1

Tijdens het klankconcert wordt u meegevoerd in een akoestische vibratorische belevenis, waarbij u als het ware wordt ondergedompeld in een 'bad' van klanken. De instrumenten worden om het geklede lichaam geplaast. Doordat 70% van het lichaam uit water bestaat, worden de trillingen van het geluid door het lichaam verplaatst. Hierdoor vindt er een fijne innerlijke massage plaats van de cellen. Door de klankmassage wordt het lichaam in een harmonische trillingsfrequentie gebracht.Tijdens het concert zal Mirjam van der Beek gebruik maken van kristallen klankschalen. Deze brengen krachtige pure klanken voort vergezeld van harmonische boventoonreeksen.
Deze trillingen die aanraken tot in het diepst van de kern, tot diep in de ziel, activeren genezende processen. Alle cellen, het bloed, de botten zijn namelijk opgebouwd uit verschillende kristalvormen.Bij kristallen klankschalen zijn niet alleen de geluidsgolven belangrijk. Ze produceren ook lichtgolven, kleuren.
Door het kristal in beweging te brengen botsen de atomaire deeltjes in het kristal tegen elkaar zodat er lichtgolven ontstaan die meegevoerd en versterkt kunnen worden door de geluidsgolven.Door trilling komt beweging; door beweging komt kleur; door kleur komt toon.
Kleur is zichtbare klank en klank is hoorbare kleur.
Beide hebben ze invloed op ons energetisch systeem.

Ben jij erbij?