Season Special: Winter en het water element
Wachtlijst
Zaterdag, 4 januari • 10:00 - 12:00
Mindful Centrum Teacher -
Beschrijving
De “Season Specials” zijn een soort mini retreats afgestemd op het seizoen en de 5 elementen vanuit de Traditional Chinese Medicine.

Deze Season Special staat volledig in het teken van het Water element ? . Water hoort bij de winter. De meridianen van de Blaas en de Nieren. Maximaal Yin. In de winter zie je de natuur zich terugtrekken. De bomen en planten hebben hun energie diep in hun wortels teruggetrokken. De natuur is in winterslaap. Ze wacht af, rust uit van het afgelopen jaar, bouwt krachten op voor een volgende cyclus.

Als je Water in balans is, ervaar je zelfvertrouwen, standvastigheid en doorzettingsvermogen. Je hebt een doel, een richting in het leven. Je weet wat je wilt en koerst daar langzaam en steevast op af. Gevoed door gezonde ambitie. Jij werkt samen met het Water; biedt je lichaam en geest voldoende rust en reserveert energie voor de volgende fase in de Vijf Elementen-cyclus: het Hout, waarin de echte actie plaatsvindt. Is het Water element niet in balans dan ervaar je angst. Of heb je last van rugklachten. Geen zin in seks. Of gewoon vaak heel moe.

Op beeldende wijze wordt in deze special uitgelegd hoe dit element zich manifesteert in jouw lichamelijke, geestelijke en spirituele leven. Na wat theorie ga je vooral ontdekken. Leren. Ervaren. Dit doen we door fijne strekkingen speciaal voor Blaas en Nieren, technieken om jezelf te masseren en meditatie. Vanuit de stilte gaan we vervolgens journalen waardoor je dieper inzicht krijgt in thema’s rondom het Water element zoals; Wie ben ik? Wat wil ik nou echt dit jaar? Wat vind ik werkelijk belangrijk? We zetten intenties van binnenuit. Het perfecte begin van het nieuwe jaar.

Na deze special krijg je een hand-out met alle info, praktische tips en receptjes mee voor thuis.