zaterdag 21 maart

10:00
Season Special: Lente en het hout element   (geannuleerd)
Tijd
10:00 - 12:00
Docent
Suzan
Locatie
Binnen Walevest 46, Dordrecht

De “Season Specials” zijn een soort mini retreats afgestemd op het seizoen en de 5 elementen vanuit de Traditional Chinese Medicine.

Deze “Season Special” staat volledig in het teken van het Hout element. Hout hoort bij de lente. De meridianen van de Galblaas en de Lever. Na het yin van de winter is er nu weer ruimte voor het yang. Voor beweging, voor actie! Met de komst van het voorjaar, meer zonlicht en langere dagen, breekt een nieuw begin aan. In de lucht hangt die onmiskenbare belofte van lichtheid en potentie die ieder levend wezen tot meer activiteit aanzet. Het is het moment om vorm te geven aan de ideeën die in de winter zijn ontstaan. Tijd voor een nieuwe cyclus van de Vijf Elementen.

Als het Hout element in balans is ervaar je veel creativiteit. Je hebt er zin in. De energie van de Lever zorgt voor daadkracht en vastberadenheid. Oog voor detail is minder, maar het werk wordt gedaan en ruim binnen de afgesproken tijd opgeleverd. Echter als je in jouw groei belemmerd wordt door je omgeving, dan kan de stemming abrupt omslaan. Van speelsheid naar frustratie, woede of zelfs vernielzucht. Lichamelijk uit dit zich in gespannen schouders, een stijve nek, een brok in de keel, veel zuchten en hoofdpijn. En qua stemming in humeurigheid, frustratie of boosheid.

Op beeldende wijze wordt in deze special uitgelegd hoe dit element zich manifesteert in jouw lichamelijke, geestelijke en spirituele leven. Na wat theorie ga je vooral ontdekken. Leren. Ervaren. Dit doen we door fijne strekkingen speciaal voor Galblaas en Lever, technieken om jezelf te masseren en meditatie. Vanuit de stilte gaan we vervolgens journalen waardoor je dieper inzicht krijgt in thema’s rondom het Hout element zoals; Hoe kun je ongestoord groeien? Wie moet je vergeven? Wat zit er achter mijn frustraties? Welke belemmerende gedachten zitten mijn eigen groei in de weg?

Na deze special krijg je een hand-out met alle info, praktische tips en receptjes mee voor thuis.