Season special // Zomer en het VUUR element
Wachtlijst
Zaterdag, 18 juli • 09:30 - 11:30
Mindful Centrum Teacher -
Beschrijving
Deze “Season Special” staat volledig in het teken van het Vuur element. Vuur hoort bij de zomer. De meridianen van het Hart en de Dunne darm. Wat begonnen is met een ontkieming van Hout-energie in de lente, neemt in de zomer een groeispurt. Vuurenergie is maximaal yang: naar buiten gericht, zichtbaar, actief. Je ziet dit terug in de natuur. Het is langer licht en planten en bomen groeien als kool. Ook mensen zijn in de zomer meer actief, leven meer buiten, bewegen meer.

Het element vuur kenmerkt zich door licht, warmte, en activiteit. Verder staat vuur voor de periode van jeugd, ontwikkeling en inspiratie, intuïtie, nieuwsgierigheid, interesse en leren. Blijdschap en vreugde zijn emoties die bij het Vuur element horen. Als we in balans zijn voelen we ons blij. Liefde hoort uiteraard ook bij het hart. Voorwaardelijke liefde ontstaat wanneer je alleen blij wordt van externe omstandigheden. Onvoorwaardelijke liefde ontstaat wanneer je beseft dat je zelf liefde bent. Wanneer je dit beseft zul je een blijvend gevoel van blijheid en liefde voelen. Het komt namelijk van binnenuit.

Heb je last van een kort lontje? Misschien heb je dan te veel hitte in je lichaam. Te veel hitte leidt tot irritatie, constipatie en slapeloosheid. Ook rusteloosheid, hartkloppingen, slecht geheugen, slechte bloedvaten, aderverkalking en koude handen kunnen een uiting zijn van een disbalans in het vuurelement.

Op beeldende wijze wordt in deze special uitgelegd hoe dit element zich manifesteert in jouw lichamelijke, geestelijke en spirituele leven. We gaan veel oefenen en ervaren. Dit doen we door middel van meditatie, Yin en Do-In strekkingen voor hart en dunne darm, technieken om jezelf te masseren, energie-oefeningen, journaling opdrachtjes die je dieper inzicht geven over het Vuur element en natuurlijk ook heerlijke ontspanningsoefeningen. Na deze special krijg je een hand-out met alle info, praktische tips en de journaling vragen over dit element mee voor thuis.