Mindfulness Stiltedag
geannuleerd
Zaterdag, 10 april • 10:30 - 16:30
Mindful Centrum Teacher -
Beschrijving
De mindfulness stiltedag is als een mini retraite. Een heerlijke dag helemaal voor jezelf. Een fijne onderbreking van het dagelijkse drukke leven. Een soort pauzeknop om weer even bij te komen. Te vertragen. Te voelen hoe het met je is. Opnieuw te verbinden. Tijd en aandacht voor jezelf. Even niks moeten, maar gewoon ‘zijn’ met wat nu is. In stilte.


We beginnen deze mindfulness retreatdag met een heerlijke smoothie. Tijdens de opening circle sta je stil bij jouw intentie voor deze dag. Vervolgens gaan we de stilte in en geniet je van een extra lange, zachte yogales om echt even uit je hoofd te komen. Vanuit deze ontspanning neemt Suzan je verder mee in meditatie.

Na de meditatie staat er een overheerlijke, biologische en verse lunch voor je klaar. Genieten van lekker eten. Jezelf voeden. Zelfs de lunch is een ware meditatie waarin je mindful mag proeven en genieten.

Na de lunch is het tijd voor een frisse mindfulness wandeling. In de middag gaan we verdiepen aan de hand van een bijzondere mix aan mindfulness meditaties waarbij zitmeditatie, loopmeditatie en liggende mindfulness meditaties elkaar zullen afwisselen aangevuld met schrijf- en bewegingsoefeningen.

Door de mindfulness en yoga oefeningen in stilte uit te voeren krijg je nog meer de gelegenheid om naar binnen te gaan en stil te staan bij wat er allemaal in je leeft. Wat denk en voel je allemaal? Wat gebeurt er als je helemaal stil wordt? Als er een dag helemaal niets van je verwacht wordt, je helemaal niets moet en nergens mee bezig hoeft te zijn?

Je krijgt tijdens deze retraite dag diverse praktische handvatten aangereikt zodat je ook in jouw dagelijkse leven met minder stress en meer aandacht, rust en zelfzorg kunt leven.