Ademcirkel
Sobota, 12 november • 15:00 - 17:00
Devika Vorstermans
Ik heb een aantal opleidingen gevolgd gericht op ademwerk, waaronder de opleiding tot ademcoach in de Verbonden Adem bij Holos Academie. Ik geef workshops, één-op-één ademsessies en duo-sessies. Daarnaast bied ik ook ademsessies specifiek aangepast voor mensen met hersenletsel. Daarnaast ben ik ook Yin Yoga docent. Voor mij is de adem een simpele, duidelijke en toegankelijke weg terug naar mezelf, steeds opnieuw. Het feit dat als je het even niet meer weet, dat dan de antwoorden maar een paar ademhalingen verwijderd zijn, geeft mij veel rust. Ik ben heel dankbaar dat ik de kracht én zachtheid van ademwerk mag doorgeven aan anderen. Ik word heel blij van het faciliteren van ademwerk, om anderen zo de mogelijkheid te geven om ook te ervaren wat voor moois er allemaal te voelen is wanneer je werkt met je adem. Vijf jaar geleden (2017) kwam ik in contact met de kracht van de adem. Ik had net mijn bachelor afgerond en ik leefde vooral in mijn hoofd. Ik herinnerde me dat ik me niet altijd zo had gevoeld en dat het anders kon, maar ik wist op dat moment niet hoe. Toen kwam ik een krachtige ademtechniek tegen die nu op veel plekken bekend is: de Wim Hof ademhaling. Door het beoefenen van deze techniek kwam ik weer in contact met het vuur in mezelf, en sinds dat moment heb ik veel ademwerk gedaan en ben ik met veel verschillende ademtechnieken in contact gekomen. Begin 2019 liep ik een zware hersenschudding op, die ervoor zorgde dat ik opeens nog maar weinig kon. Ik kon nauwelijks meer prikkels aan, alles zorgde voor vermoeidheid, hoofdpijn en mist in mijn hoofd. Dit was een enge en donkere periode, omdat ik het contact met mezelf kwijt was. Ik was het vertrouwen kwijt dat ik me weer kon voelen zoals ik mezelf kende: vol vertrouwen, stabiel en krachtig. Tot ik na een jaar tijdens een les ademwerk weer contact maakte met de adem, en boem. Opeens was dat gevoel er weer, al was het maar voor even. Het vertrouwen dat ik, onder al die symptomen die ik de hele tijd voelde, er nog was. Die ervaring zorgde ervoor dat ik me verder ben gaan verdiepen in wat er allemaal mogelijk is met de adem. Ik had een weg terug naar mezelf, en daardoor een weg terug naar mijn vertrouwen in het leven. Ik ben vanaf dat moment steeds terug gekomen bij de adem, en vanaf daar heb ik de relatie met mijn lichaam langzaam weer kunnen herstellen, stapje voor stapje. Wil je meer weten? Stuur me een bericht, ik hoor graag van je. website: www.mirah-studio.nl email: devika@mirah-studio.nl instagram: @devika_adem_yin
Opis
Benieuwd naar wat ademwerk is? Of ben je al ervaren en wil je gewoon graag de verbonden adem voelen en zakken in je lichaam?
Ervaring is niet nodig. In deze 2 uur durende ademcirkel maken we eerst op een laagdrempelige manier kennis met de adem, waarna we een verbonden ademcirkel in gaan die Devika begeleidt.

Wat is de verbonden adem?
De techniek die we gebruiken is eenvoudig en je volgt het ritme dat jouw lichaam aangeeft. Zo is het ademen niet te intens en kom je in een natuurlijke cadans. Dit zorgt ervoor dat ons bewustzijn stil genoeg wordt om onopgeloste emotionele ballast en energieblokkades in je lichaam weer in beweging te zetten. Door dit alles te doorvoelen spoelen we onszelf schoon.

Wanneer is dit iets voor mij?
* Ik wil graag uit mijn hoofd, in mijn lichaam.
* Ik wil diep ontspannen, niets meer hoeven.
* Ik wil verbinding voelen met mezelf en anderen.
* Ik wil zakken in het nu.

Onder begeleiding van Devika ga je een avontuur aan in je eigen binnenwereld. Je wordt begeleid door middel van woorden en aanraking, afgestemd op jouw unieke adempatroon.

Na de cirkel is er tot 17.30 tijd voor een kopje thee, navoelen en rustig napraten. Je bent ook welkom om in je eigen cocon te blijven en meteen lekker naar huis te gaan.

(max. 6 deelnemers)