Workshop Intermittent Drinking - Dominiek
Zondag, 15 mei • 13:00 - 14:00
Veldenstraat 10, Retie
Lisette Snep
Ik ben geboren en opgegroeid in Eindhoven in een groot en gezellig ondernemersgezin. Naast mijn carrière in de recruitment was ik altijd in beweging en lekker druk. Tot ik op een gegeven moment volledig uit balans raakte en een enorme behoefte had aan rust, ontspanning en nieuwe energie. Yoga bleek een onverwachte invulling te geven aan deze behoefte. Sinds het volgen van mijn opleiding tot Yoga Teacher in Taiwan is yoga niet meer uit mijn leven weg te denken en meer een life style geworden die ik graag deel met anderen. Als zelfstandig ondernemer heb ik nu een mooie balans gevonden tussen privé en mijn werk. Zodat ik samen met mijn man volop kan genieten van onze twee prachtige dochters.
Beschrijving
Ik ben Dominiek Hendrickx, Intermittent Living Coach sinds 2020. Mijn doel is ten eerste om mensen te laten inzien dat onze hedendaagse levensstijl niet past bij ons genetisch profiel en ten tweede dat alle welvaartsaandoeningen daar een gevolg van zijn. Dus mijn boodschap aan iedereen: Word weer mens.
Nu is er niets zo moeilijk als een gedragsverandering te weeg brengen. Daarom is het essentieel om voldoende te informeren vanuit wetenschappelijk onderzoek en om interventies aan te bieden die eenvoudig zijn en makkelijk toepasbaar. De aangeboden interventies vanuit Intermittent Living zijn korte onaangename prikkels die gebaseerd zijn op 3 pijlers : mens-voeding/beweging/lifestyle.

Tijdens deze voorstelling leg ik de link uit tussen drinken, onze hersenen, het immuunsysteem en ons gedrag. Want water is essentieel om te overleven. Een mens kan 50-60 dagen zonder voedsel overleven, zonder drinken slechts enkele dagen. Dat laat goed zien wat het belang van vocht is voor onze stofwisseling. Op het einde van de sessie heeft u een goede leidraad over wat, wanneer en hoeveel te drinken.