Workshop Yoga Poses
Wachtlijst
Dinsdag, 11 oktober • 19:00 - 21:30
Kasteelstraat 67, Retie
Lisette Snep
Ik ben geboren en opgegroeid in Eindhoven in een groot en gezellig ondernemersgezin. Naast mijn carrière in de recruitment was ik altijd in beweging en lekker druk. Tot ik op een gegeven moment volledig uit balans raakte en een enorme behoefte had aan rust, ontspanning en nieuwe energie. Yoga bleek een onverwachte invulling te geven aan deze behoefte. Sinds het volgen van mijn opleiding tot Yoga Teacher in Taiwan is yoga niet meer uit mijn leven weg te denken en meer een life style geworden die ik graag deel met anderen. Als zelfstandig ondernemer heb ik nu een mooie balans gevonden tussen privé en mijn werk. Zodat ik samen met mijn man volop kan genieten van onze twee prachtige dochters.
Beschrijving
Workshop Yoga Alignment Ι 🧍🏼‍♀️🕺🏼🤸🏼‍♂️
Dinsdag 11 oktober 2022 
19:00 - 21:30 uur

Yoga betekent verbinden. Het verbinden van onszelf met ons lichaam. De reis van en naar de yogahoudingen, hetgeen dat je onderweg leert van jezelf en je eigen lichaam, dat is belangrijker dan de uiteindelijke houding zelf.
Een goede alignment en regelmatige beoefening van yoga zorgt ervoor dat zwakke spieren sterker worden en gespannen spieren en gewrichten soepeler worden. Dit brengt meer balans in je spieren waardoor fysieke klachten en blessures afnemen. Naast het fysieke aspect biedt yoga ook mentale en emotionele voordelen.

Ieder lichaam is anders en zijn er grote verschillen in het skelet van ieder individu. Bij een juiste alignment (uitlijning) van de houding is het belangrijk om rekening te houden met deze verschillen en te leren welke variaties geschikt zijn voor jóuw lichaam.

Tijdens deze workshop doorlopen we een aantal houdingen en zal je beter begrijpen waarom bepaalde aanwijzingen gegeven worden tijdens de les. We oefenen in een kleine groep deze technieken stap voor stap en passen ze meteen toe op bepaalde asanas. Tijdens de workshop heb je de gelegenheid tot het maken van notities en natuurlijk ook het stellen van vragen. We eindigen de workshop met een gentle flow waarin de houdingen vloeiend na elkaar aan bod komen.

Tijdens deze workshop verdiepen we ons in een aantal basishoudingen, de uitlijning en effecten ervan. Je leert onder andere:

* welke spieren je activeert en stretcht in een bepaalde houding
* Wat de effecten van de houding zijn op je lichaam
* wat de belangrijkste ‘cues’ (uitlijningstechnieken) zijn
* hoe je de houding aanpast naar de mogelijkheden van jouw lichaam
* waarom en hoe maak je gebruik van props zoals blokken, een riem of bolster

Enkele houdingen die we zullen behandelen tijdens de workshop:
- De Krijgers (Warrior/Virabhadrasana I, II, III)
- De Boom (Tree Pose/Vrksasana)
- Zittende vooroverbuigen (Seated Forward Fold/Dandasana)
- Lijkhouding (Corpse Pose/Savasana)

Wat mag je verwachten?
- Intro
- Meditatie
- Uitleg en verdieping van de houdingen
- Gentle flow
- Afsluiting

Voor wie?
- voor jou als je de yogahoudingen op een correcte en veilige manier wil leren
- Voor jou als je meer inzicht wil krijgen om de asanas beter op jouw lichaam te kunnen afstemmen
- voor jou als je meer verdieping zoekt in je yoga practise
Geschikt voor beginners & gevorderden

Datum: Dinsdag 11 oktober 2022
Tijd: 19:00 - 21:30 uur
Locatie: Retie
Kosten: € 25,-