Bekijk nu
Vijf oefeningen om (nog) beter te slapen
Lian Kingma
26 april 2022 • Duur: 31 minuten
Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk voor ons lichaam. Tijdens dit rustmoment krijgt je lichaam de tijd om zich te herstellen en klaar te maken voor een volgende dag. Daarnaast zorgt een goede nachtrust voor een goed humeur en een stabieler geheugen. Genoeg redenen dus om lekker te slapen!

Zorg dat je genoeg kussens en andere props om je heen verzameld hebt voor een zachte yinles waarbij we extra lang in een houding kunnen verblijven.
De les duurt ongeveer 30 minuten. Het zijn vijf vrij eenvoudige oefeningen om uiteindelijk als ritueel elke avond zelfstandig, zonder begeleiding te kunnen doen. Je doet dan elke oefening zolang als jij dat prettig vindt. Je hoeft niet op de klok te kijken. Volg je gevoel en laat je meenemen in de oefeningen.

Je kunt de oefeningen ook gewoon op bed doen. Dus trek als je wilt alvast je pyjama aan, poets je tanden en spring in bed. Na deze ontspannende yin yoga houdingen en oefeningen val je heerlijk in slaap en stap je de volgende ochtend met het goede been uit bed.

Na de eindontspanning hoor je niet zoals je gewent bent een belletje. Als je wilt glij je gewoon in slaap! Alvast welterusten!

Voor degene die de les op 20 april j.l. gevolgd hebben; de "luie kaars" heb ik er tussen uit gehaald voor deze opname.