zondag 18 oktober

11:00
Mindfullness wandeling
Tijd
11:00 - 13:00
Docent
Michèle
Locatie
NEC De Vroente, Putsesteenweg 129, 2920 Kalmthout

Mindfullness wandeling: meer dan gewoon wandelen.
Mindfullness wandeling leert je vanuit je hart te wandelen.
Mindfullness wandeling werkt ervaringsgericht: Het laat je kennis maken met de verschillende facetten van bewegen en leert je te luisteren naar je eigen lichaam. Bewustwording van je eigen houding, aandacht bij het lopen en de kracht en energie van je lichaam voelen. Hierdoor ben je in staat om je hoofd leeg te maken en te genieten van het moment. In alle activiteiten wordt de combinatie van Mindfulness, Ademhalingstechnieken en bewegen gebruikt. De tools die Mindfullness wandeling je meegeeft, zijn eenvoudig toe te passen in je werk en privé leven.

Mindfulness
Een Mindfullness wandeling kan niet zonder Mindfulness, het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Door in het “hier en nu” te zijn, kun je je hoofd leeg maken.

Ademhalingstechnieken
Ademhalingstechnieken moeten een gezonde ademhaling te bevorderen. Veel mensen ademen verkeerd waardoor ze veel te veel energie verbruiken. Het gevolg daarvan kan zijn vermoeidheid, snel buiten adem zijn of zelfs chronische hyperventilatie.
Mindfullness wandeling gebruikt de neusademhaling.
Hoe langzamer en hoe minder je inademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt.
Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het lopen.
Mindfullness wandeling leert hoe je volop van het bewegen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het 'hier en nu'.