Ashtanga Yoga short
Dinsdag, 21 maart • 20:00 - 21:00
Jimmy Vanempten
Allround yogateacher
Beschrijving
Ashtanga Yoga is een traditionele yogastijl, die bestaat uit een vaste reeks van houdingen die met elkaar verbonden worden in een flow op het ritme van je ademhaling (noemen we het principe van vinyasa). Wereldwijd is dit een van de populairste yogastijlen owv zijn rechtlijnigheid en de “meditation in motion” die je na enige oefening kan ervaren.

Vaak wordt deze yogastijl omschreven als “power yoga”. De sequentie is zeker krachtig, maar biedt ook veel ruimte tot modificatie, zodat toegankelijkheid voor elk niveau gerealiseerd kan worden. De beoefening ervan ligt telkens op de grens van je kunnen. In je comfortzone gebeurt immers zelden iets magisch!

Ashtanga Yoga short is een verkorte (60 min ipv 75 min) all levels les, waarin alle "basics" gecoverd worden: een opwarming met enkele zonnegroeten, een selectie staande en zittende houdingen, een afsluitende sequentie om je energie in balans te brengen. Deze les is toegankelijk voor iedereen die van dynamiek houdt, ook voor Ashtanga-beginners!