Workshop Hormoonyoga (voor vrouwen)
Maandag, 29 mei • 09:30 - 18:00
Guest Teacher PLOOY
Regelmatig zie je op het PLOOY-rooster een “guest teacher” staan. Soms zijn dat docenten die hun specialisatie eenmalig (of heel sporadisch) bij PLOOY aanbieden. Maar enkele van die “gasten” zijn inmiddels een regelmatige en vaste waarde geworden en zie je vaker verschijnen. Over elk van deze docenten vertellen we je dan ook graag meer in de lesbeschrijving.
Beschrijving
Deze workshop Hormoonyoga met Ineke van Nieuwenhove is ideaal voor vrouwen die hun hormonen op natuurlijke wijze in balans willen brengen (of houden).

Ooit al last gehad van acne, vermoeidheid, een onregelmatige cyclus, plotse gewichtstoename, cysten, een laag libido? Ja? Je bent niet alleen! En nee, je bent niet gek of ziek. Je hormonen zijn uit balans. En wanneer dat zo is, voel je je niet lekker in je vel.

Dinah Rodrigues ontwikkelde een specifieke yogaset voor vrouwen die een zeer gunstig effect heeft op klachten tijdnes de (pre)menopause, maar ook pms, een verminderde vruchtbaarheid, een onregelmatige cyclus, je libido, een trage schildklier, cysten, enz. omdat de set álle hormonale klieren beïnvloedt. Hormoonyoga is dus voor vrouwen van alle leeftijden. De set bestaat uit een aantal vaste houdingen samen met dynamische ademhalings- en visualisatietechnieken. Ineke werd opgeleid door Dinah en deelt sinds 2016 deze krachtige set met vrouwen van alle leeftijden.

In deze workshop inspireert Ineke je, zodat je merkt dat al je angsten en verwarring rond je lichaam kunnen worden vervangen door begrip. Je hoeft niet te strijden tegen je hormonen, leer ermee samenwerken. Je hormoonbalans is alles. Je mag immers nog zoveel talenten en ideeën hebben, als je hormonen uit balans zijn, zul je de energie en veerkracht niet hebben. Maar wanneer je hormoonbalans optimaal is, voel je je fit, onbezorgd en zelfverzekerd, zodat je een vitaal en passievol leven kunt leiden!

Hormoonyoga (re)activeert je hormonen, regelt je cyclus, vergroot je vruchtbaarheid en je libido, vermindert overgangsklachten en geeft je de kracht en vitaliteit om je vrouwelijk potentieel te leven tot op zeer hoge leeftijd!

In deze workshop leer je de set aan én krijg je een hoop informatie over de essentiële rol van hormonen. Je krijgt een hand-out met daarin alle oefeningen van de set zodat je hem daarna thuis zelf kunt beoefenen. Geen yogavoorkennis vereist.

NIET voor: zwangere vrouwen, vrouwen die nog volledige borstvoeding geven, vrouwen die hormoongevoelige borstkanker hebben/hadden, vrouwen met vergevorderde endometriose (stage 3 of 4) of myomen.

PRAKTISCH: Dit is een dagworkshop. Wij voorzien fruit, noten, water en thee voor tussendoor maar je lunch dien je zelf mee te brengen.

Guest Teacher Ineke stelt zichzelf aan je voor:
Als kind wou ik twee dingen worden: schrijfster en danser. Van het eerste maakte ik mijn beroep en het dansen bleef een passie. In 2003 begon ik met Hatha Yoga en ontdekte dat mijn lichaam na elke les even ‘licht’ aanvoelde als bij het dansen én hoe ik erna ook in een heldere flow zat om te schrijven. Een revelatie! Toen ik Kundalini Yoga ontdekte, was ik verkocht. In 2011 volgde ik de Kundalini Yoga Teacher Training, gevolgd door een opleiding Kundalini Yoga Therapy (voedingsleer, acapressuur en basis ayurveda) en Medische basiskennis. Sinds 2012 doceer ik Kundalini Yoga, ademlessen en leid ik Osho Kundalini Meditation en Osho Dynamic Meditation. In het voorjaar van 2016 volgde ik de opleiding Hormoonyoga bij Dinah Rodriguez en startte meteen met lesgeven. In december 2016 behaalde ik aanvullend mijn diploma Hormooncoach. Intussen kan ik zeggen: Hormoonyoga is zo krachtig! Erg moeilijk is de set niet, maar je moet ‘m wel precies uitvoeren wil je effect. Reeds tijdens het aanleren hoor ik van veel vrouwen dat ze zich nadien vrolijk en energiek voelen. De set is echt een opkikker! Ik hoop je weldra te mogen ontmoeten bij PLOOY!