XL Yin Yoga & Yoga Nidra * Herst Editie*
Zaterdag, 13 november • 14:30 - 17:00
+YOGA studio, Burg. de Bruïnelaan 29A, Zwijndrecht
+YOGA team - Linda
Beschrijving
Je kan nu echt merken dat de herfst begonnen is; de dagen worden korter, het wordt kouder en de natuur gaat langzaam een stapje terug nemen. Ik kan ook echt genieten van de prachtige kleuren!

De herfst herinnert ons eraan dat het leven niet permanent is als we kijken naar het veranderen en vallen van de bladeren.
De herfst is een periode waarin er meer aandacht is voor naar binnen keren, en de stilte op te zoeken. Van hieruit kunnen we beter kijken naar gewoonten, patronen en situaties die ons niet meer dienen en die we mogen laten gaan.

De frisse koele lucht van dit prachtige seizoen helpt ons om na te denken over alle prestaties van het afgelopen jaar, terwijl het ons inspireert om ervoor te zorgen dat onze voorbereidingen voor de winter zijn begonnen.
Het is dus belangrijk om goed naar het lichaam te luisteren en je aan te passen aan de energie van deze periode. De energie van dit seizoen ondersteunt onze loslating, onthullend wat waar is en van de meeste waarde.

Deze les heeft als thema de herfst met de bijbehorende energiebanen van de longen en de dikke darm. Dit houdt in dat we veel werken aan de schouders. Tevens voeren we twistende houdingen uit om het lichaam op te schonen en de rug lekker soepel te houden.
Vragen die deze les centraal staan, zijn onder andere: waar sta je momenteel in het leven? Wat heb je de laatste tijd geoogst? Wat krijgt de laatste 2 maanden van dit jaar de aandacht? En wat dient je niet meer en laat je gaan?

We eindigen deze XL Yin les met een Yoga Nidra sessie (gebaseerd op de iRest Methode). Yoga Nidra is letterlijk vertaald ‘yoga slaap’ of ’slaap van de yogi’. Maar het is alles behalve slapen zoals je ’s nachts doet. Bij Yoga Nidra balanceer je als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen. Je ligt stil, het lijkt alsof je slaapt, maar je bewustzij is aan het werk op een dieper niveau. Yoga nidra is een vorm van diepe meditatie en ontspanning waarbij je liggend de stem van de yogadocent volgt die je door een gestructureerde meditatie heen praat.

Elke yogales is een soort ontdekkingsreis in je eigen lichaam. Belangrijk is dat je nooit je best hoeft te doen in de les, je werkt met wat er is die dag.

Twee uur lang genieten dus. Ben jij erbij?
Heel graag tot dan!


We beginnen met een kopje thee & wat lekkers vanaf 14:30. Yoga les start om 15:00

Investering: €25