Yin Yang Yoga
Maandag, 21 september • 19:00 - 20:00
+YOGA studio
Rosa Rizzo
Beschrijving
Deze maandag Yin Yang Yoga is een goede start van je week, laat de spanning van je afglijden en laat je op wat er nog gaat komen

Yin Yoga is één van de zachtere vormen binnen de Yoga. Het is een serie grondoefeningen waarbij we ontspannen blijven.
In de Yin Yoga ligt de focus op het soepel en in conditie houden van bindweefsel en gewrichten. In Yin Yogahoudingen werk je met compressie en stress. Dit zorgt het voor een betere doorbloeding en hydratatie van weefsel in je lichaam en laat op een subtiele manier je energie weer stromen. 


In de meer Yang yoga of andere sporten ligt de focus juist op het verstrekken van die spieren, daar werk je aan kracht en balans.

In een Yin Yang yogales werken we met beide kwaliteiten doordat actieve, dynamische bewegingen (Yang) afgewisseld worden met verschillende houdingen (Yin) die net als in de Yin lessen, langer aangehouden worden. De Yang in de bewegingen is gericht op de spieren en zorgt voor een krachtig vital lichaam doordat we de energie laten stromen. De Yin houdingen richten zich meer op het dieper liggende bindweefel rondom gewrichten en organen en brengen je in contact met de stilte in jezelf. Zo onstaat er een gezonde balans tussen lichaam en geest.