vrijdag 1 november

19:00
Sacred Juncture/Candle Light Flow - Samhain   (geannuleerd)
Berg 42, Nuenen
Tijd
19:00 - 21:30
Docent
Leonie
Locatie
Berg 42, Nuenen

Firekeeping Juncture - start van de 6 donkerste weken van het jaar. Samhain betekent letterlijk "zomer's einde" en markeert daarbij het middelpunt tussen de Herfst Equinox (dag en nacht precies gelijk) en de Winter Solstice (de kortste dag en de langste nacht van het jaar).

In deze sessie beginnen we met een pranayama (ademhalingswerk) en een zachte meditatie, een hele hele zachte flow met veel aandacht voor grondende (yin) houdingen, een 'healing' shavasana waarna je opnieuw eindigt in meditatie & een firekeeping ritual waarbij je aandacht besteed aan de gedachten of gevoelens die je niet meer kunt gebruiken om ze via het firekeeping ritual achter je te laten.

Samhain:

Samhain markeert een van de twee grote vieringen van het Celtische jaar, want de Celten verdeelden het jaar in twee seizoenen: een licht en een donker seizoen. Samhain is het beginpunt van een nieuwe cyclus, net zoals Celtische nieuwe dag begint in de nacht. Want in donkere stilte is er ruimte voor de fluisteringen van een nieuw begin; het groeien van het zaadje onder de grond. Dit is een tijd vol van (mystiek) potentiëel. Een potentiëel dat ook in ons aanwezig is. [uit: Tending the Heart Fire]

Waarom hierbij stilstaan als we geen Celten zijn?

Traditioneel gezien vieren we ook hier de overgang van licht naar donker. 1 & 2 november wordt ook bij ons stilgestaan bij de overgang met Allerheiligen en Allerzielen. Dit is een tijd om stil te staan bij onze voorouders en allen die ons zijn voorgegaan te eren. Tegelijkertijd is dit ook een tijd om los te laten wat we niet meer nodig hebben. Letterlijk dat te verbranden wat we niet mee willen nemen in die zes donkerste weken die ons naar de Winter Solstice (21 december) en Kerstmis leiden. Om zo met een schone en heldere geest en een ruim en licht hart tijdens de Winter Solstice de zaadjes te planten van dat wat je wilt cultiveren in jezelf en in je leven in het nieuwe jaar.

Boeken? Deelnemen aan deze Sacred Juncture doe je met een Sacred Juncture credit (€ 25,00)