Studioles Dru yoga
Dinsdag, 23 november • 20:15 - 21:29
Gastdocent wisselende docent
Beschrijving
De yoga die ik geef is geinspireerd vanuit mijn basis in Dru yoga (yoga van de stilte en van het hart) en de vele Vipassana stilte retraites die ik heb gedaan (het leren herkennen van onze ware natuur en verblijven en rusten in onze natuurlijke staat van zijn)

Het is een aandacht-volle en meditatieve vorm van yoga, vanuit de accepterende openheid van het hart en gericht op ZIJN met de beweging of houding en minder op de perfectie of vorm.

De uitnodiging is om open, voelend en accepterend aanwezig te blijven bij je ervaring zoals die werkelijk is, niet zoals je denkt of zou willen dat het is.
Dat geeft een meditatieve, voelende ervaring zonder verwachtingen of doelen. Het is een 'laten gebeuren', dan kan het lichaam openen en diep ontspannen en dat creëert een liefdevolle, accepterende openheid in jezelf.

Je voelt dat het goed is om in het hier en nu te zijn, zonder dat er iets veranderd hoeft te worden.
Dit gevoel van kalmte, acceptatie en tevredenheid vindt je in je hart en kan de ervaring bewerkstelligen van een ruim open stil ego-loos gewaarzijn, dat schuilgaat achter alle lagen van je ervaring, als de stralende blauwe lucht achter de wolken, vredevol en helder, stil en krachtig. Hier kun je ervaren dat al wat je zoekt al in jezelf aanwezig is.

In de les worden vloeiende reeksen (in de sfeer van Tai chi waarbij aandacht adem en beweging helemaal vertraagd samensmelten in een gevoel van 'zijn' en 'tijdloosheid') afgewisseld met verstilde (passieve, restoratieve en actieve) houdingen en meditatie waarin je steeds weer in de 'zijn' modus wordt uitgenodigd.
De adem wordt altijd meegenomen.
We sluiten af met een uitgebreide eindontspanning waarin je stap voor stap leert rusten en verblijven in dit tijdloze open ego-loze gewaarzijn.

Als je vragen hebt neem gerust contact op met Nonke via 06-11264606 of nonke.trienekens@gmail.com