Mantra zingen met Ganga Ma
Petek, 29 april • 19:30 - 21:00
Imke van Ophuizen
Opis
Cave of the Heart: Mantra en Kirtan zingen met Ganga Ma


Het zingen van mantra en kirtan kan ons meevoeren naar de verstilling en vervulling die we kunnen ervaren wanneer we rusten in het hart. Het is een belangrijk onderdeel van yoga, en een inspirerende manier om voorbij het denken te komen. Het voelt haast alsof je tijdens het zingen van binnenuit zachtjes wordt wakker gekust.

Deze avond zingen we eenvoudige traditionele mantra's en kirtan in het Sanskriet, een mix van meditatieve mantra's en dynamische kirtan. Tussen de mantra's is er stilte waarin je de uitwerking van iedere mantra kan ervaren. Ook krijg je dan uitleg over de betekenis van wat we zingen in de context van de yoga filosofie.

Samen zingen heeft een sterke verbindende kracht. Horen hoe je eigen stem oplost in de zee van klank van ons samen nodigt uit tot overgave en verzachting. Wat zal dit bevrijdend voelen na zoveel maanden lockdown!


Ganga Ma

Ganga Ma heeft veel tijd doorgebracht in India, waar ze bijna dagelijks zong met én voor grote groepen mensen. In Nederland deelt ze haar werk in workshops, opleidingen, bijscholingen, (online)kirtan, satsang, yin- en savasana-concerten. Zij heeft twee mantra cd's uitgebracht, 'Bliss of Being' is te beluisteren op Spotify.

Mensen waarderen haar oprechte en authentieke manier van delen. Zij weet op een intuïtieve en authentieke manier een meeslepende en verdiepende stroom van klank en ontspanning te creëren waarin iedereen zich uitgenodigd voelt om te zingen. Ze neemt deelnemers graag mee de diepte in, en put daarbij uit een rijke ervaring in het zingen en studie van filosofie.

In de workshop bewegen we van het in stilte gewaarworden van de adem naar een natuurlijke en moeiteloze manier van klank maken. Mocht je onzeker zijn over je stem, dan is dit een heel natuurlijke manier om jezelf uit te nodigen om tot klank en zingen te komen. Luisteren mag natuurlijk ook, de mantra's zullen je altijd iets geven. De teksten krijg je op papier uitgereikt. Natuurlijk zorgen we voor voldoende ruimte en ventilatie om veilig samen te kunnen zingen.

kosten 19.50 euro
tickets en inschrijven op https://www.momoyoga.com/room4yoga/

Room4 Yoga
Emmastraat 33 ,Velp
www.soulfulsilence.com