Easy Yoga/Meditatie/ Nidra met Judith Dijkstra
Zondag, 29 januari • 09:45 - 10:45
Gastdocent wisselende docent
Beschrijving
Deze easy en meditatieve zondagochtend les staat in het teken van ontspannen en bezinnen.
Naast zachte vloeiende yoga en restorative houdingen maken we in deze les ruimte voor meditatie en/of yoga nidra.
Deze les wordt afwisselend gegeven door Imke, Judith en Nonke.

Voor meer informatie over restorative yoga en yoga nidra kun je hieronder verder lezen.

Wat is Restorative Yoga?
Restorative Yoga betekent letterlijk 'herstellende yoga' of 'vernieuwende yoga' en is bedoeld om tot een diepe meditatieve ontspanning en overgave te komen in de houdingen die langere tijd worden aangehouden. Daarmee wordt het zelfherstellende vermogen van lichaam en geest geactiveerd.
Deze vorm van yoga gaat over ont-prikkelen, ont-moeten, over loslaten en overgave en is een prachtige oefening in mindfulness en leren zijn met 'wat is'.
Het is voor iedereen toegankelijk omdat de het lichaam in de verschillende houdingen ondersteund wordt door 'props' zoals dekens, kussens, bolsters, blokken.
In elke houding zoek je naar een zo’n comfortabel mogelijke ondersteuning, zodat je je volledig kan overgeven aan de houding.

Wat is Yoga Nidra?
Yoga Nidra betekent letterlijk yogische slaap en kan door iedereen worden beoefend.
Het is een oude techniek waarbij de beoefenaar een diepe staat van bewuste ontspanning binnengaat waarin onze zintuigen, intellect en geest volledig ontspannen en we vrij worden van de begrippen tijd, ruimte en rede.
Het is als een bewuste ervaring van een droomloze, diepe slaap waarin je komt te rusten in je natuurlijke staat van zijn; een kalm en vredevol open gewaarzijn...je zijns-toestand
Vanaf hier kunnen we genezen, herstellen en ontwaken voor ons ware zelf.

Het is zeer heilzaam en heeft een grote helende kracht voor iedereen die een dieper gevoel van vrede wil ervaren en een diepere verbinding met zichzelf wil maken.
Het heeft ook enorme voordelen voor iedereen die moeite heeft om los te laten, mensen die lijden aan slaapgebrek, trauma, burn-out en angst.

Yoga nidra wint aan populariteit over de hele wereld omdat steeds meer mensen de helende krachten ervan ervaren terwijl onderzoek de effectiviteit ervan blijft bewijzen.

In de les zal een yoga nidra in lengte varieren van 20 tot 40 min. Je ligt hierbij op je rug in 'Shavasana' tenzij er een aanpassing nodig is voor je lichaam.