Ten chi yoga
Vrijdag, 27 januari • 11:00 - 12:00
Chris Schindeler
Zo'n 20 jaar geleden opende ik in Amsterdam een centrum van waaruit ik lessen in Oosterse Krijgskunst combineerde met mijn Shiatsu praktijk. Omdat ik in het lesrooster ruimte over had, vroeg ik een vriendin lessen yoga op te zetten, zonder zelf te weten wat yoga eigenlijk inhield. Ik besloot lessen te volgen om meer te leren erover en was direct gegrepen door de diepgang! Ik legde mij toe op de Ashtanga Yoga en besloot jaren later in India een docentenopleiding Hatha Yoga te volgen bij Yoga Gita. Mijn kennis over de Oosterse Geneeskunde en Krijgskunsten vindt men tegenwoordig terug in mijn lessen; Ten Chi Yoga bijvoorbeeld is de les waarin ik Yoga en Taijiquan combineer Daarnaast ben ik actief als therapeut Shiatsu en Pranic Healing, Breathwork fascilitator, tantra trainer en binnenkort relatiecoach! Lessen: Ten Chi Yoga, Yin Yang Yoga, Hatha Yoga
Beschrijving
Deze vorm van Yoga combineert de eeuwenoude principes met de principes van de even oude Traditionele Chinese Geneeskunst.

Yoga houdingen worden afgewisseld met bewegingen uit de Tai Chi Chuan. Alles wordt in een constant en rustig tempo uitgevoerd, met een even rustige ademhaling.

We volgen de ligging van de Chakra's en bijbehorende energiekanalen (meridianen of nadi's) om te werken aan een optimale doorstroming van de Prana of Ki (Levensenergie). Elke les wordt afgelsoten met specifieke meditatie oefeningen.

De les is makkelijk te volgen door iedereen en is geschikt voor alle leeftijden.Over Chris:
Chris Schindeler is Shiatsu therapeut, docent Tai Chi Chuan en docent Hatha Yoga. Al vele jaren geeft hij lessen, behandelingen en cursussen in deze verschillende disciplines. Bij de Ten Chi Yoga combineert Chris deze eeuwenoude kennis in een toegankelijke les.