WORKSHOP Wim Hof Method FUNdamentals met Dirk Janssen - (Saja Loft Herent)
Sunday, 26 November • 13:00 - 18:15
Schoonzichtlaan 43, 3020 Herent, Saja Yoga Loft Herent
Saja Teacher
Description
Wim Hof Method FUNdamentals workshop
Ontdek je eigen kracht met ademhaling, koudetraining en mindset .

Gedurende het grootste deel van onze evolutionaire geschiedenis hield een genadeloze natuurlijke omgeving ons lichaam en geest in een optimale natuurlijke staat: temperaturen onder het vriespunt, huilende winden en hongerige wolven hielden onze spieren en aderen soepel en onze geest scherp en helder.

Snel vooruit naar vandaag zien we dat slimme telefoons en computerschermen onze hersenen uitputten, terwijl de rest van ons lichaam lijkt weg te kwijnen en we op stoelen in warme kamers zitten.

Als gevolg hiervan staan onze natuurlijke afweermechanismen niet langer op scherp. We worden gemakkelijker ziek, we stressen, slapen slecht en worden wakker zonder focus of energie.
De Wim Hof Methode (WHM) kan hier mogelijk een antwoord op bieden en ons helpen om ons lichaam en geest in optimale natuurlijke staat te houden. Deze methode focust zich hiervoor op 3 belangrijke pijlers: ademhaling, koudetraining en mindset/inzet.

Door stimulatie van onze fysiologische processen kunnen we onze innerlijke kracht aanwakkeren, de balans tussen ons brein en lichaam herstellen/optimaliseren en veerkrachtig in het leven blijven staan.

DE FUNDAMENTALS WORKSHOP

Tijdens deze workshop maak op een praktische, en vooral speelse manier, kennis met de 3 fundamenten van de Wim Hof Methode. Je ontdekt hoe je ademhaling, blootstelling aan koude en mindset kan aanwenden om je lichaam en geest te optimaliseren en leert over de onderliggende fysiologie.

Onder begeleiding krijg je ook een onvergetelijke ervaring in een ijsbad
.

WAT KAN DE WHM JE (MOGELIJK) OPLEVEREN?
Beter stressbeheer
Grotere koude tolerantie
Sneller herstel
Verbeterde creativiteit
Sterker immuunsysteem
Meer energie
Beter slapen
Verhoogde focus en vastberadenheid
Verbeterde sportprestaties
Verhoogde wilskracht
VOOR WIE (NIET)?

Of je nu je mentale of fysieke prestaties wilt verbeteren, symptomen van een ziekte wilt verlichten, of gewoon nieuwsgierig, een Wim Hof Method Fundamentals - workshop biedt voor elk wat wils. Niets ‘moet’. Alle oefeningen zijn een uitnodiging. Je vertrekt vanuit je eigen baseline!

Deze workshop is in principe geschikt voor iedereen, maar vereist een goede basisgezondheid.

Tijdens de workshop staat de veiligheid van elke deelnemer steeds centraal. Alle oefeningen en uitdagingen zijn vrijblijvend: als deelnemer bepaal je zelf hoe ver je gaat. Het onderdeel koudetraining omvat oefeningen die doorgaan bij een temperatuur lager dan 20 graden. 
In een aantal uitzonderlijke gevallen is het echter beter om niet aan de koudetraining deel te nemen. Uit voorzorg adviseren we niet deel te nemen wanneer je zwanger bent of last hebt van epilepsie of Fenoneem van Raynaud type 2. Mensen met een cardiovasculaire aandoening of andere ernstige gezondheidsproblemen raadplegen voorafgaandelijk aan deelname best eerst hun huisarts.
BENODIGDHEDEN

Losse kledij om in te bewegen en te ademen, die best ook aangepast is aan de weersomstandigheden (laagjes).
Zwemkledij en handdoek voor het ijsbad (eventueel ook badslippers om je te isoleren van de koude grond) 
Eventueel een eigen yogamatje, dekentje en kussentje. 
Open mind, vertrouwen en vooral veel goesting!

BOEMPATATMAN
Boempatatman is het pseudoniem van Dirk Janssen. Als ervaren instructeur in de Wim Hof Methode, natuurcoach en bosbad-gids nam hij al heel wat mensen mee op pad. Mensen die moe zijn en hun energie terugzoeken, maar ook mensen die benieuwd zijn naar hun kracht en focus.
Verwacht geen escapisme, zweverige aanpak of vlucht uit de maatschappij. Hij toont je de kracht van de natuur als aanvulling op het leven van elke dag en reikt je handvaten die je door de ratrace heen loodsen.