Yin Yoga
Wachtlijst
Vrijdag, 9 juni • 10:00 - 11:15
Nadya Zondervan
Beschrijving
Passief. Ontspannend. Voedend.

Kom tot rust in deze passieve, diepe, langzame les voor herstel, ontspanning en (nacht)rust. De les heeft een meditatief en mindful karakter.

We nemen tijdens deze les verschillende Yin yogahoudingen aan waarbij we in 2-5 minuten de diepere lagen van ons lichaam stretchen. Denk hierbij aan bindweefsel, pezen, spierlagen en gewrichtsbanden. We doen voornamelijk zittende en liggende asana's (houdingen) en simpele ademoefeningen.

Deze yogavorm is bewezen therapeutisch voor het lichaam, voor onze mind en het hart. Het is een mooie tegenhanger van alle Yang vormen van yoga en andere 'yang' activiteiten die spierverkortend werken (denk aan hardlopen, krachttraining, boksen, crossfit etcetera).

Iedereen heeft uiteindelijk baat bij langzamer aan doen, stil zijn, naar binnen keren en rusten, dit geeft Prana ook wel Chi of Ki genoemd (levensenergie) de mogelijkheid om vrij door het lichaam en meridianen te bewegen en laat de drang tot het aanhouden van weerstand en patronen in lichaam en geest los. De vloeibare delen in het lichaam maken de gewrichten meer doorbloed, zachter, soepeler en vloeiend.

We werken met props (hulpmiddelen) zoals blokken, kussens en bolsters. Deze zijn om jouw lichaam te ondersteunen en zo comfortabel mogelijk in de houding te kunnen ontspannen. Bijvoorbeeld; soms is er compressie in een houding wat onprettig kan zijn, door het gebruik van de props kunnen we deze compressie omzeilen.

ERVARING | ASSISTS
Voor deze les is géén ervaring nodig. Come as you are. De oefeningen doen het werk voor jou, jij hoeft er alleen maar te zijn. Tijdens de les loopt de docent rond en kan het zijn dat zij jou een assist geeft, bijvoorbeeld om jou dieper te kunnen laten ontspannen of om de houding iets aan te passen. Liever geen fysiek contact? Laat het docent voordat de les start weten, dan houdt zij hier rekening mee.

WAT NEEM IK MEE VOOR EEN YIN YOGA LES?
- Belangrijk: kleed je warm aan
- neem een paar extra (dikke) sokken mee
- draag lagen, bovenste laag lange mouwen
- belangrijk dat kleding comfortabel is en elastisch zodat je niet beperkt wordt in je beweging
- een plaid/kleed/hammamdoek (om over de yogamat te leggen)

BLESSURES
Geef eventuele blessures voor de les door aan de yogadocent. Dit geldt ook wanneer er sprake is van een zwangerschap. Wanneer de yogadocent dit weet, kan zij jou beter begeleiden en passende alternatieven bieden tijdens de les. Luister altijd naar de signalen van je lichaam!

TENSLOTTE
Kom fris naar de les en gebruik bij voorkeur geurloze deodorant, liever geen parfum of andere geuren, dit kan belemmerend zijn voor een diepe ademhaling van jouw mede yogi's en de docent. Dankjewel.