YIN XL & CHAKRAMEDITATIE
Wachtlijst
Zondag, 14 november • 09:30 - 11:30
Nadya Zondervan
Beschrijving
Laat jezelf onderdompelen in de wereld van yin!

Tijdens deze ‘YIN XL & Chakrameditatie Special’ zullen we het zelfherstellend vermogen van het lichaam activeren. Yin yoga is een zachte manier om dichterbij jezelf te komen en los te laten wat jou niet meer dient zoals een gevoel of een overtuigende maar belemmerende gedachte. Het brengt meer rust en overzicht in onze drukke ‘yang’ levens. Even uit je hoofd en in je lichaam. Yoga is zeer effectief om jouw fysieke en mentale grenzen te (her)vinden en bewaken en specifiek yin yoga wordt om die reden ook effectief inzet bij herstel van trauma en bijvoorbeeld overspannenheid en burn-out. Een bewuste en ontspannen ademhaling is key en zullen we deze ochtend de nodige aandacht aan besteden. Ervaring is niet nodig.

In yin yoga spreken we het fascia (bindweefsel) aan en daarmee activeren we door middel van positieve stress (zoals stretch, compressie, tractie) het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Jouw lichaam zal als gevolg van die positieve stress, hyaluronzuur gaan aanmaken. Ja datgeen wat ook (minimaal) in potjes dure crème zit, is een lichaamseigen stof en heeft de kwaliteit om 1000x haar eigen gewicht aan watermoleculen vast te houden wat weer zorgt voor soepel, juicy bindweefsel. Dat is superfijn, want bindweefsel heeft de neiging om bij weinig beweging of en/ouderdom te gaan verkleven. Soepel bindweefsel geeft jou dus meer ruimte in je lichaam! Zit jij bijvoorbeeld veel achter de computer, dan zul je weinig tot steeds minder ruimte in het borst- en schouder gebied ervaren met allerlei klachten tot gevolg. Yin yoga en een ontspannen ademhaling gaan jou helpen daar weer ruimte te creëren.

Naast de yin houdingen zullen we door middel van een fijne meditatie een reis maken langs de chakra's (onze energiecentra) en op elk chakra jouw bewustzijn vergroten. Dankzij de mooie combinatie van yin houdingen en meditatie zal de energie in en tussen de chakra’s weer beter gaan stromen. Dit komt ten goede van jouw bewustzijn, jouw vitaliteit en veerkracht, het geeft jou een heldere blik en versterkt jouw focus.

Om het lichaam zoveel mogelijk te ondersteunen in de ontspanning werken we o.a. met bolsters, kussens en blokken. De docent loopt rond om jou waar mogelijk (en gewenst, dus met jouw toestemming) dieper in de houding te begeleiden, dit kan door middel van woorden, aanraking en/of door een kleine massage. Deze combinatie heeft ook invloed op de energetische kant van het lichaam, het laat energie stromen en maakt eventuele obstakels vrij. Het gebruik van drukpunten van het lichaam helpt om de meridianen (energiekanalen) te openen.

Draag meerdere, comfortabele kledinglagen, eventueel een vest, zodat je wat uit of aan kunt doen en dikke sokken zijn ook heel fijn.

We sluiten deze Special samen af met een kopje Ayurvedische kruidenthee en verantwoord lekkers.

Zijn er blessures of allergieën? Laat dit dan van tevoren weten zodat we hiermee rekening kunnen houden.

Annuleren kan tot 1 week van tevoren, tot op 07 november: je ontvangt dan een tegoed met een geldigheid van 3 maanden. Bij korter annuleren is er geen refund, wel kun jij iemand anders in jouw plaats laten gaan.