Yin Yoga Strand Duinoord
Vrijdag, 11 juni • 09:00 - 10:15
Nadya Zondervan
Beschrijving
Passief. Ontspannend. Voedend.

LET OP: gedurende de zomermaanden is dit een strandles. Verzamelen op parkeerplaats Duinoord. Samen wandelen we naar het strand naar een rustige plek. Neem een handdoek/hammamdoek mee om op te liggen, een dikke handdoek die je kunt oprollen tot bolster, water, zonnebril, petje (en een vestje mee plus sokken in het geval van frisse zeewind). Check 's ochtends jouw whatsapp/mail voor vertrek voor mogelijke wijzigingen. Bij slecht weer verhuist de les naar de studio, daar geldt een max aantal deelnemers. De vroegboekers hebben dan als eerst een plek.

Kom tot rust met deze passieve, diepe, langzame les voor herstel, ontspanning en (nacht)rust. De les heeft een meditatief en mindful karakter.

We nemen tijdens deze les verschillende ‘yin’ houdingen aan waarbij we 2-5 minuten de diepere lagen van ons lichaam stretchen. Denk hierbij aan bindweefsel, pezen, spierlagen en gewrichtsbanden. We doen voornamelijk zittende en liggende asana's (houdingen) en simpele ademoefeningen.

Deze yogavorm is bewezen therapeutisch voor het lichaam, maar ook voor onze 'monkey mind' en het hart. Het is een mooie tegenhanger van alle Yang vormen van yoga.

Iedereen heeft uiteindelijk baat bij langzamer aan doen, stil zijn, naar binnen keren en rusten, dit geeft Prana ook wel Chi of Ki genoemd (levensenergie) de mogelijkheid om vrij door het lichaam en meridianen te bewegen en laat de drang tot het aanhouden van weerstand en patronen in lichaam en geest los. De vloeibare delen in het lichaam maken de gewrichten meer doorbloed, zachter, soepeler en vloeiend.
De oefeningen doen het werk voor jou, jij hoeft er alleen maar te zijn.

WAT NEEM IK MEE VOOR EEN YINLES?
- Belangrijk: kleed je warm aan
- dikke sokken
- draag lagen, bovenste laag lange mouwen
- belangrijk dat kleding comfortabel is en elastisch zodat je niet beperkt wordt in je beweging
- een plaid/kleed (als hulpmiddel en voor eindontspanning)
- een hammamdoek (voor om het kussen en/of bolster)

In Yin yoga wordt gewerkt met props ofwel hulpmiddelen als blokken, kussens en bolsters. Deze zijn om jouw lichaam te ondersteunen en zo comfortabel mogelijk in de houding te kunnen ontspannen. Want soms is er compressie in een houding wat onprettig kan zijn, door het gebruik van de props kunnen we deze compressie omzeilen. Ook het plaid kunnen we oprollen en wordt vaak gebruikt om onder de enkel te leggen in een bepaalde houding. Vergeet dus niet een plaid en of hammamdoek mee te nemen, want het kan zijn dat je beide in de houding nodig hebt om te kunnen ontspannen.