Ademworkshop deel 1: Onderzoek jouw adem
Zondag, 21 mei • 13:00 - 15:30
Karin Oude Weernink
Beschrijving
Deze workshop is het eerste deel van de tweedelige ademworkshop. In dit eerste deel leer je hoe je je adem kan gebruiken om stress te verminderen, je geest te kalmeren en je lichaam te ontspannen. We duiken diep de adem in, zowel in theorie als praktijk.
In de workshop leer je over de anatomie en fysiologie van de ademhaling, haar connectie met het zenuwstelsel, onderzoeken we verschillende ademhalingstechnieken en leer je hoe je deze kunt toepassen in je dagelijkse leven.

Karin is een yoga docent met een passie voor anatomie en fysiologie. We duiken in dit eerste deel van de workshop in de anatomie en fysiologie van de adem. Wat betekent ademen precies? Wat gebeurt er in je lijf, en hoe is het geregeld in je zenuwstelsel? Bewustzijn over hoe dit werkt, draagt in bij aan het voelen wat er gebeurt.

Daarna gaan we praktisch aan de slag. We gaan met diverse, zachte oefeningen ruimte geven aan de adem in jouw lichaam. Vervolgens onderzoeken we een aantal ademhalingstechnieken en wat deze voor jou kunnen betekenen. Ook verkennen we een dynamische techniek die de hoofdrol speelt in de volgende workshop.

Deze workshop is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het leren van nieuwe ademhalingstechnieken, de connectie van je adem met je lichaam en hoe deze kunnen bijdragen aan je algehele welzijn