Serene Hatha Yoga
Monday, 21 September • 18:30 - 19:45
Janine Himpers-Verheesen
Description
Hatha yoga draagt er in belangrijke mate toe bij dat je met je aandacht naar 'binnen' kunt gaan. Dat je je verbindt met wat er in jou te voelen is en dat je daarmee balans in je zenuwstelsel en rust in je denken creëert. Als jij een gevoelig persoon bent, misschien zelfs wel HSP (Hoog Sensitief Persoon) of bijvoorbeeld te maken hebt met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel), vind je het wellicht fijn als er zo min mogelijk prikkels zijn vóór, tijdens en na de hatha les. Voor iedereen die dit waardeert zijn de Serene Hatha lessen aan het rooster toegevoegd.

Inhoudelijk zijn de lessen zeer vergelijkbaar met de traditionele hatha zoals je ze gewend bent (kunnen ook pittige lessen zijn), maar er is extra aandacht voor een rustige sfeer.

Zo is het de bedoeling dat je rustig binnenkomt en zo min mogelijk verstoringen veroorzaakt terwijl je rustig een plekje zoekt in de studio. Vóór, tijdens en na de les is er geen praat-verbod, maar om de rust te bewaren beperk je je tot het noodzakelijke en houd je het volume laag. De lessen zijn iets korter (75 minuten) en na afloop verlaat iedereen weer rustig de studio (er wordt geen thee gedronken), zodat je het gevoel van rust wat makkelijker kunt vasthouden.