Titta nu
360 Degrees
Eva Govaerts
28 mars 2022 • Varaktighet: 1 timme
Duur: 60 minuten (3 min. intro, 47 min. les & 10 min wind down & savasana)

Je hebt ondertussen al wel gemerkt dat we in LYT Yoga® alle kanten opgaan. Het is een "360 degrees" ervaring aan het gebruik maken van ruimte en bewegingsvlakken: we staan rechtop, gaan zitten of liggen en komen meteen weer opnieuw recht. De flows zijn doorspekt met zijwaartse bewegingen, twists en we zoeken alle kanten en hoeken van de mat op. We doen dit om het lichaam én het brein uit te dagen en te voeden met een gevarieerd aanbod aan beweging. Een extra snuifje uitdaging dus.

Deze les maakt optimaal gebruik van alle bewegingsvlakken:
- Sagittaal: voorwaartse en achterwaartse bewegingen van het lichaam
- Frontaal: bewegingen die zijwaarts plaatsvinden
- Transversaal: bewegingen met rotatie
- Multiplanair: bewegingen die in minstens 2 bewegingsvlakken plaatsvinden

Deze flow omvat een Reset, 3 sequences en een Stream. In de sequences exploreren we telkens 1 bewegingsvlak en in de Stream gaan we voor 'multiplanaire' bewegingen, een heerlijke mix dus aan bewegingsvitamines om je lichaam te voeden.

Geen zonnegroet dus om op te warmen maar wees gerust: ik ben er zeker van dat je interne oventje tijdens deze flow ook bijna 360 graden benadert 😜.

P.S. Foutje van de firma 🤷‍♀️ : Op het einde in de Stream (tweede zijde) ben ik de Reverse Table vergeten... Je mag 'm er altijd op eigen houtje tussen steken. Hij komt tussen de zijwaartse plank en de plank op je ellebogen (fore arm plank).

★ Nodig: 1 blokje