Jetzt ansehen
Soothe The Stress
Eva Govaerts
1 April 2022 • Dauer: 1 Stunde, 3 Minuten
Duur: 63 minuten (10 min. intro, 45 min. les, 8 min. wind down)

Deze les is een 'reboot' voor je brein en combineert rustige, ontspannende beweging met 'tapping' of ook gekend als Emotional Freedom Technique - een techniek die gebruikt wordt om de amygdala in onze hersenen tot rust te brengen en dus stress die je hebt te verlagen. De amygdala wordt namelijk geactiveerd bij angst, bedreiging, zorgen, problemen, ... en triggert een stressreactie in je lichaam (de zogenaamde fight, flight or freeze reactie). Dit is een oerinstinct in ieder van ons en onze moderne maatschappij maakt dat de amygdala vaak net iets té actief is.

Door zachtjes met je vingers te tikken op energiemeridianen of accupressuurpunten geef je een kalmerend signaal aan de amydgala: je reactiveert je parasympatisch zenuwstelsel waardoor je jouw lichaam toestemming geeft om te ontspannen.

Geen zorgen: ik les alles mooi uit en begeleid je doorheen het hele proces. Bij tapping hoort ook een mantra of een boodschap die je jezelf meegeeft. Voor deze les is dat:

🌟 "Mijn gevoelens mogen er zijn en ik geef mijn lichaam en geest toestemming om te ontspannen"
🌟 "Ik voel me ontspannen"

Verder maakte ik ook een playlist die heel aangenaam is om zachtjes op de achtergrond te laten afspelen wanneer je deze les volgt. Je kan 'm vinden door deze link in je browser te plakken: https://open.spotify.com/playlist/49hEQN6H2VjUWn0SPz6YgL?si=12731f6b41574c52

🤩 Genieten maar!

★ Nodig: 1 blokje, een kussentje of bolster om op te zitten