Regarder maintenant
Veerkracht
Eva Govaerts
29 mars 2022 • Durée: 1 Heure, 4 Minutes
Duur: 64 minuten (3 min. intro, 53 min. les, & 8 min. eindontspanning)

Veerkracht... Iets wat we allemaal hebben en wat vroeg of laat in't leven op de proef wordt gesteld. In deze les werken we aan fysieke en mentale kracht, vitaliteit en wilskracht óp de mat zodat je beroep kan doen op je weerbaarheid náást de mat wanneer het er op aan komt.

"Our greatest glory is not in never falling but in rising everytime we fall" -Confucius

Bouwen dus aan je bekwaamheid om ondanks de twists & turns en de highs & lows van't leven altijd weer beroep te kunnen doen op je aanpassingsvermogen. Om er op te mogen vertrouwen dat je veerkrachtig bent in je lichaam en geest om telkens weer recht te staan en terug te komen naar je 'centre', naar wie je bent in je core.

Tegenslagen en onzekerheden horen bij het leven, soms worden we uit balans gehaald. Het is perfect normaal en helemaal OK om verdriet te voelen, boosheid te ervaren en af en toe het hoofd te laten hangen. Net daarom stappen we óp de mat: zodat we alvast daar kunnen bouwen aan  onze fysieke en mentale weerbaarheid zodat we die kracht kunnen aanboren wanneer het er op aankomt náást de mat.

ℹ Ook nog even dit: ik label deze les "intermediate" omdat er wel wat seated twists in zitten & rondtoeren op de mat aan te pas komt - op zich niks onbekends als je al wat lessen hebt gevolgd.

Als je jezelf als beginner beschouwt wil ik je aanmoedigen om deze les een kans te geven: groei komt wanneer je jezelf een beetje uitdaagt en nieuwe dingen probeert. En het is gewoon ook écht een hele fijne les (al zeg ik het zelf 🤪) - ze is héél klassiek opgebouwd, elke sequence bouwt verder op de vorige, dus er zit veel herhaling in met hier en daar een ander accentje. Vertrouwd en verrassend tegelijk, een feestje voor je brein en je lichaam dus 🤗 En er is uiteraard ook nog altijd de pauze & rewind knop!

★ Nodig: 2 blokjes, as per usual ;-)